GROZLJIVKA

To je Slovenija: napadli so policiste, uporabili celo sekire

Objavljeno 05. junij 2020 19.14 | Posodobljeno 05. junij 2020 21.55 | Piše: A. L.

Policistom na znak ni ustavil. Sledilo jo upiranje, na koncu pa celo napad s kamenjem in sekirami.

Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Policista PP Novo mesto sta v četrtek okoli 19. ure na cesti med Muhaberjem in Potočno vasjo ustavljala voznika osebnega avtomobila fiat stilo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo do naselja v okolici Novega mesta. Tam je vozilo ustavil in poskušal pobegniti peš.

Policista sta kršitelja prijela, ta pa se je ves čas aktivno upiral. Da bi preprečila prijetje, je policista fizično napadla še ena oseba in ga tudi lažje poškodovala. V postopek se je vmešalo še več prebivalcev naselja, ki so v službeno vozilo metali kamenje in ga poškodovali ter storilcu omogočili beg.

V nadaljevanju so policisti zasegli avtomobil, ki so ga storilci medtem poškodovali s sekirami.

Policija nadaljuje preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, katerih sta osumljena 26-letni moški in 47-letna ženska.

Vozniku (26), ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bodo zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določata globo v višini 1.640 evrov, so zapisali v poročilu PU Novo mesto.
Deli s prijatelji