RDEČI SEZNAM

Šest Slovencev in Slovenko iščejo z mednarodno tiralico

Enega so pred dnevi ujeli, a ga s seznama še niso odstranili.
Fotografija: Med iskanimi je tudi ena Slovenka. FOTO: Motortion Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Med iskanimi je tudi ena Slovenka. FOTO: Motortion Getty Images/istockphoto

Na Interpolovem seznamu iskanih oseb je 7661 oseb. Od tega je sedem takšnih, ki jih z mednarodno tiralico išče Slovenija, šest moških in ena ženska. Na seznamu so osebe, obdolžene kaznivih dejanj, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, in osebe, ki so pobegnile iz zavoda za prestajanje zaporne kazni.Med iskanimi je 45-letni Danjel Borojević, ki ga preganjajo zaradi oboroženega ropa. Borojeveić je iskan že od avgusta 2012. Borojević je s sostorilci maja 2002 oropal Krekovo banko v Celju in uslužbenki grozil z vojaško avtomatsko puško. Zbežal je s približno 130.000 evri gotovine. Policisti so sostorilce uspeli prijeti, za Borojevićem pa se je izgubila vsaka sled.
Daniel Borojević. FOTO: Interpol
Daniel Borojević. FOTO: Interpol


36-letna Urška Šprah, ki je osumljena prevare in pranja denarja, je imela zadnji naslov prijavljen v Dubaju, na begu pa je že od leta 2014. Pred leti smo poročali, da je bila vpletena v hudodelsko združbo pod imenom Profit Club, ki je z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin in donosnih naložb panamske družbe spravila v zmoto najmanj 800 vlagateljev in si pridobila za približno 15 milijonov evrov koristi.
Urška Šprah. FOTO: Interpol
Urška Šprah. FOTO: Interpol


Na policijskem in Interpolovem seznamu je še 32-letni državljana Kosova Shqiprona Hoxhaja, ki pa so ga konec maja prijeli na Kosovu. Kot član hudodelske združbe Kobra, ki se je ukvarjala s preprodajo droge in prevozi ilegalcev, je bil pet let na begu. 
Shqipron Hoxhaj. FOTO: Interpol
Shqipron Hoxhaj. FOTO: Interpol


Državljana Kosova Florima Hoxho, 27-letnika, slovenske oblasti iščejo zaradi trgovanja z mamili. Hoxha naj bi ob vsem tem še izsiljeval izolskega gostinca.
Florim Hoxha. FOTO: Interpol
Florim Hoxha. FOTO: Interpol


Od leta 2018 je na begu danes 64-letni Jože Pirh. Policija ga išče, ker je leta 2017 streljal na svojo nekdanjo partnerico in nato izginil. O očetu je za Slovenske novice spregovoril tudi njegov sin, Jože Pirh mlajši.
Jože Pirh. FOTO: Interpol
Jože Pirh. FOTO: Interpol


Januarja letos so izdali mednarodno tiralico za 44-letnim Luko Furlanom. Na Interpolovem seznamu se je znašel zaradi poskusa umora, natančneje streljanja v obračunu dveh kriminalnih združb v Rožni Dolini. Furlan naj bi se pred leti skrival v Južni Ameriki. 
Luka Furlan. FOTO: Interpol
Luka Furlan. FOTO: Interpol


Že štiri leta pa je na begu 50-letni Jani Kokot iz Šempetra pri Novi Gorici. Zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter izdelave in posesti pornografskega gradiva bi moral za 46 v zapor, a je, še preden so ga zaprli, zbežal.
Jani Kokot. FOTO: Interpol
Jani Kokot. FOTO: Interpol

 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas