KRVAV PREPIR

Tim zabodel trafikanta zaradi spolnega izsiljevanja?

Sojenje 19-letniku za poskus uboja in tatvino. 
Fotografija: Tim Črnjavič v družbi zagovornice Vlaste Petrucci. Foto: Igor Mali
Odpri galerijo
Tim Črnjavič v družbi zagovornice Vlaste Petrucci. Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – Pred 19-letnim Timom Črnjavičem iz Ljubljane niso prav nič prijetni časi. Le dober mesec pred prvo obletnico dogodka v trafiki v ljubljanskem Štepanjskem naselju je sedel na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča in se začel braniti pred obtožbo o storitvi kaznivega dejanja poskusa uboja in tatvine 24-letnega trafikanta B. P.

Tokrat je imel Tim priložnost, da se izreče o krivdi, a tega dela nismo slišali, saj je sodnik Tomaž Bromše ugodil predlogu njegove zagovornice Vlaste Petrucci o izključitvi javnosti. Kot razlog je odvetnica navedla razkritje občutljivih osebnih podatkov obtoženega, tudi glede njegovega zdravstvenega stanja, in sicer že med samim podajanjem dokaznih predlogov. Odločitev o tem, ali bo javnost izključena tudi z glavne obravnave, bodo sprejeli naknadno.

 

Nag stekel iz trafike


Kaj natančno tožilstvo očita Črnjaviču, ni znano. Po naših podatkih gre za zadevo, ko so se 18. oktobra lani okoli 19.30 iz trafike v Štepanjskem naselju zaslišali kriki takrat 23-letnega fanta. »Ne morem več trpeti tega,« je po pripovedovanju priče Gorana 23-letnik govoril, ko je iz trafike ves okrvavljen tekel za grmovjem po Bilečanski cesti proti enemu od frizerskih salonov. »Ta, ki je delal v trafiki, je pritekel ven in se držal za vrat,« se je spominjal drug sogovornik. Pri frizerskem salonu je zaradi poškodb padel na tla.

Trafika v Štepanjskem naselju, kjer se je zgodil poskus uboja. FOTO: Dejan Javornik
Trafika v Štepanjskem naselju, kjer se je zgodil poskus uboja. FOTO: Dejan Javornik
Medtem je iz trafike že stopil takrat 18-letnik, ki pa je bil nag, in se drl: »Pomagajte!« Nakar je vzel hlače in se začel oblačiti, na ramo, kot je dodal Goran, si je dal kolo in stekel čez Litijsko cesto proti stopnicam, ki vodijo do bližnjega Mercatorja, ter se skril za grmovjem. Goran je stekel za njim, ga zadržal in pripeljal nazaj pred trafiko. Tam se je že zbralo kar nekaj ljudi in Goran jim je rekel, naj storilca zadržijo do prihoda policistov. V tem času so mimoidoči pomagali poškodovanemu 23-letniku. Enkrat naj bi bil zaboden v vrat, na hrbtu naj bi imel še dve ureznini.

Na pultu trafike so bili še dan po dogodku vidni sledovi krvi. FOTO: Dejan Javornik
Na pultu trafike so bili še dan po dogodku vidni sledovi krvi. FOTO: Dejan Javornik
Osemnajstletnik mu je takrat, ko ga je peljal nazaj proti trafiki, rekel, naj pokliče policijo in da se je sam le branil. »Moral sem ga oralno zadovoljiti, hotel je seksati z mano,« se je sogovornik spominjal njegovih besed. Med pogovorom z drugimi smo še lahko slišali, da naj bi 18-letnik policistom rekel, da ga je 23-letnik izsiljeval. »A ne za denar, ampak spolno,« so nam pripovedovali. Pa tudi da je možem v modrem rekel, da s 23-letnikom nista bila par. Seveda se je zastavilo vprašanje, s katerim predmetom ga je zabodel. Kot vse kaže, je v trafiki uporabil nož. »Policiji je rekel, da je odvrgel nož. Ti so ga nato še dolgo iskali,« se je še spominjal Goran.

Na PU Ljubljana so nam takrat pojasnili, da sta se 23- in 18-letni moški, ki se poznata, pred tem sprla, zaradi česar je 18-letnik 23-letnika večkrat udaril z rokami po glavi in ga z ostrim predmetom zabodel v zgornji del telesa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije