MIGRANTI

Tihotapec trikrat bežal

Državljan Velike Britanije je imel v avtu migrante. Uspešen je bil peš, a so ga prijeli avstrijski možje postave.
Fotografija: Po tretjem incidentu je le pristal za zapahi. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Po tretjem incidentu je le pristal za zapahi. FOTO: Uroš Hočevar

Prava drama se je v teh dneh odvijala na naših cestah, začela pa se je v naselju Srednja Bistrica. Ljutomerski policisti, so včeraj sporočili s PU Murska Sobota, so minuli petek okrog 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila opel vectra s španskimi registrskimi tablicami in ga pozvali, naj izroči dokumente. A je zapeljal vzvratno in namerno trčil v prednji del vozila policije ter odpeljal proti Črenšovcem in nato proti avtocesti. »Med vožnjo je večkrat nenadoma zavrl ter zapeljal vzvratno in trčil v prednji del vozila policije in še v drugo službeno vozilo policije,« je pojasnila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota.

Zato so se odločili, da na cesto namestijo t. i. stinger. Prvega je obvozil v Beltincih, drugemu pa se pri uvozu na avtocesto pri Gančanih ni izognil. »S predrtimi pnevmatikami je zaustavil vozilo v krožišču pred uvozom na avtocesto v smeri Maribora in peš pobegnil v neznani smeri. Kljub intenzivni iskalni akciji ni bil izsleden,« je povedala Rauševa.
 

Iračanka poškodovana


Izkazalo se je, da je prevažal peterico Iračanov, gre za družino, ki je nezakonito prestopila državno mejo s Hrvaško. V nesreči se je Iračanka tudi laže poškodovala (odrgnina glave). Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti so nato ugotovili, da jih je prevažal 21-letni državljan Velike Britanije. Obvestili so tuje varnostne organe in naslednjega dne se jim je nasmehnila sreča. Avstrijski kolegi so jih v soboto zjutraj obvestili, da so ga prijeli. Tujca so z ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pospremili k preiskovalnemu sodniku, ta ga je poslal v pripor.


Se je pa izkazalo, da so 21-letnika že 1. aprila poskušali ustaviti policisti iz Gornje Radgone, vendar je tudi takrat pobegnil po avtocesti proti Murski Soboti, kjer je povzročil prometno nesrečo in jo naprej ucvrl peš. Pozneje so ga ujeli in izvedli postopke zaradi kršitve več cestnoprometnih prekrškov in povzročitve prometne nesreče. Z njim pa so se že lani srečali tudi celjski kriminalisti, ko z avtomobilom ni ustavil policistom, nadaljeval agresivno vožnjo in se večkrat namerno zaletel v službeno vozilo policije ter peš pobegnil. Že takrat so ga ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas