NEZAKONITI PRESTOP MEJE

Tihotapca po pomurki bežala pred policijo

Vozniku enega tihotapskega vozila je uspelo pobegniti.
Fotografija: Policisti so preganjali tihotapce (simbolična fotografija). FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Policisti so preganjali tihotapce (simbolična fotografija). FOTO: Roman Šipić, Delo

VUČJA VAS – V sredo okoli 16.40 je po predhodni prijavi policijska patrulja na pomurski avtocesti v Vučji vasi s svetlobnimi in z zvočnimi signali poskušala ustaviti osebni vozili srbskih registrskih oznak, ki pa signalov policistov nista upoštevali.

Prvo vozilo honda je zapeljalo na izvozni pas avtoceste in nato zavilo nazaj na avtocesto ter pospešeno nadaljevalo z vožnjo v smeri Maribora. Enako je storil voznik druga vozila citroen C5. Po približno 500 metrih vožnje se je honda ustavila na voznem pasu. Policisti so ob pregledu okolice vozila v grmičevju prijeli štiri državljane Turčije.

Voznika in sopotnika v citroenu, oba državljana Srbije, ki sta v vozilu prevažala tri državljane Turčije, so na območju Maribora prijeli policisti PU Maribor.

Nadaljnje postopke je opravila postaja Ljutomer. Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje. Kazensko ju bodo ovadili zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ. O neznanem vozniku honde policisti zbirajo obvestila, poroča PU Murska Sobota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije