MRTVI KOT

Strašna smrt: skupaj s hlodom v klešče stisnil 66-letnika

Nesreča med delom se je zgodila okoli 12. ure.
Fotografija: Poškodbe so bile za moškega, ki ga je zgrabil s kleščami, prehude (simbolična fotografija). FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Poškodbe so bile za moškega, ki ga je zgrabil s kleščami, prehude (simbolična fotografija). FOTO: Blaž Samec

V četrtek malo pred 12. uro se je na območju Dolnjega Ajdovca na območju Žužemberka zgodila nesreča s smrtnim izidom med delom v gozdu.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov je 50-letni moški s tovornim vozilom s priklopnikom in z nameščenim hidravličnim dvigalom nakladal hlodovino na tovorno vozilo, v neposredni bližini pa sta bila tudi 41- in 66-letni moški, ki sta opravljala meritve hlodovine za odvoz.

Ko je 50-letnik s kleščami dvigoval enega izmed hlodov, je prijel tudi 66-letnega moškega, ki naj ga ne bi videl, saj se je nahajal v mrtvem kotu. Takoj je razprl klešče, z 41-letnikom sta hudo poškodovanemu moškemu nudila prvo pomoč in ga oživljala, vendar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi okrožna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je za pokojnega odredil sodno obdukcijo. Na kraju je bil tudi pristojni inšpektor Inšpektorata RS za delo.

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije