HUDE POŠKODBE

Strašna nesreča: peško po trku odbilo

Policija poziva morebitne priče, da se oglasijo.
Fotografija: Zbil jo je na prehodu za pešce (simbolična fotografija). FOTO: Lightfieldstudios, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Zbil jo je na prehodu za pešce (simbolična fotografija). FOTO: Lightfieldstudios, Getty Images, Istockphoto

Okoli 7. ure se je v Šempetru pri Gorici nedaleč od bližnjega semaforiziranega križišča v Žnidarčičevi ulici zgodila hujša prometna nesreča, ko je voznik (36) osebnega avtomobila na prehodu za pešce z vozilom zadel starejšo peško (81).

Voznik je vozil po Žnidarčičevi ulici iz smeri Ceste Prekomorskih brigad proti Vrtojbi. Ko je pripeljal do označenega prehoda za pešce, je z njegove leve strani na prehodu za pešce vozišče prečkala peška, ki je hodila iz smeri tamkajšnje večje trgovine proti eni od tamkajšnjih hiš. Pri tem voznik avtomobila peški ni omogočil varnega prečkanja vozišča in je s prednjim desnim delom svojega vozila trčil vanjo. Po trčenju je peško odbilo naprej od prehoda za pešce, kjer je predvidoma huje poškodovana obležala.

Odpeljali so jo z rešilcem

Na kraju nesreče so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Nova Gorica.

Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci poškodovanko z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Proti povzročitelju nesreče bodo prometni policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in teže telesnih poškodb peške ustrezno ukrepali.

Ste videli nesrečo? Javite se policiji

Zaradi razjasnitve okoliščin nesreče policisti prometne policije Nova Gorica pozivajo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici) ali pokličejo (05) 393 41 00 oziroma pišejo na e-naslov ppp_nova_gorica.pung@policija.si. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas