OPOLZKOSTI NA PTUJU

Starši, pozor! Hodi po nakupovalnem središču in nadleguje otroke: Greva f****

Starejši moški na Ptuju neprimerno ogovarja mimoidoče, tudi otroke.
Fotografija: Moški je mladoletnici nagovarjal v nakupovalnem središču Qlandia. FOTO: Google Maps
Odpri galerijo
Moški je mladoletnici nagovarjal v nakupovalnem središču Qlandia. FOTO: Google Maps

Pred dnevi je moški v nakupovalnem središču na Ptuju nadlegoval dve 10-letnici. Vprašal ju je, ali sta kdaj imeli spolni odnos in ali bi ga imeli z njim. »Se znaš poljubljati, si že kdaj f....., greva f....« in podobne opolzkosti je po poročanju Štajerskega tednika kvasil starejši moški, sicer stari znanec policije. Dekleti sta to povedali materi, ta je poklicala policijo, policista pa sta moškemu izdala plačilni nalog.

Pri PU Maribor so nam pojasnili, kaj se je dogajalo in zakaj so mu napisali le kazen. Zapisali so, da sta bila v petek, 10. januarja, ptujska policista napotena v enega od nakupovalnih centrov na Ptuju, od koder je mati 10-letnice sporočila, da je znana oseba, ki se zadržuje v trgovskem centru, njeno hčer vprašala opolzko stvar, ni pa je k ničemur nagovarjala. Šlo je zgolj za vprašanje, moški pa je takoj za izrečenim vprašanjem odšel v pritličje trgovskega centra. Ker ni bilo podanih elementov kaznivega dejanja, sta policista kršitelju izdala plačilni nalog, zaradi kršitve prvega odstavka 6. člena zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1). Zaradi nespodobnega stavka so policisti v istem centru istemu kršitelju tudi 17. decembra 2019 izdali plačilni nalog zaradi kršitve prvega odstavka 6. člena ZJRM-1.


 
Isti kršitelj je prejel še več plačilnih nalogov, in sicer v začetku novembra 2019, ko se je nedostojno vedel do varnostnice, junija 2019 ker je žalil mimoidoče, marca 2019, ker se je sprl s tremi mladoletnicami, in maja 2019, ko je vsiljivo beračil pred tem centrom. Junija 2019 so policisti zoper njega podali tudi kazensko ovadbo zaradi groženj, ki jih je ob tem, ko je žalil mimoidoče, izrekel tam zaposleni prodajalki.
Policija je moškega na Ptuju že večkrat obravnavala. FOTO: Igor Modic, Delo
Policija je moškega na Ptuju že večkrat obravnavala. FOTO: Igor Modic, Delo
 
Gre za moškega, so tudi zapisali, ki se občasno zadržuje v enem od trgovskih centrov na Ptuju in ki občasno s kakšnim stavkom neprimerne ali opolzke vsebine ogovarja mimoidoče. »Ko policisti prejmejo takšno obvestilo, takoj ugotavljamo elemente kaznivega dejanja ali prekrška in, kot je bilo zapisano, zoper kršitelja zmeraj dosledno ukrepajo,« je zapisal Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostjo pri PU Maribor.
 
Pomembno je, da se otroci in mladoletniki stiku s tem javnosti po večini znanim kršiteljem povratnikom v trgovskem centru izogibajo, če pa jih tako ali podobno nagovarja, naj to takoj naznanijo policiji, je poudaril Šadl.


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali imate zgodbo, ki bi jo sporočili nam in drugim bralcem? Pišite, pošljite fotografijo ali video.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije