ZELO NEVARNO

Srhljiva past čakala na žrtev: naostreni 10-centimetrski kavlji

Objavljeno 05. oktober 2020 21.40 | Posodobljeno 05. oktober 2020 21.56 | Piše: A. L.

Desko s kavlji je neznanec zakopal v zemljo na gozdni poti in jo prekril z listjem, tako da niso bili vidni.

Deska s kavlji, ki je bila zakamuflirana, je na gozdni poti čakala sprehajalce, pohodnike, kolesarje, pa tudi motokrosiste. FOTO: PP Ruše
Neznanec je med 26. septembrom in 4. oktobrom v klancu na gozdni poti na Janževi gori, kjer je speljana Aljaževa planinska pot, ki poteka iz Selnice ob Dravi do Svetega Duha na Ostrem vrhu, namestil leseno lato s kavlji, v katero je zabil osem kovinskih kavljev, debeline 12 milimetrov. Kavlji, ki jih je pred tem naostril, so iz deske štrleli 9,5 centimetra.

image
Deska s kavlji, ki je bila zakamuflirana, je na gozdni poti čakala sprehajalce, pohodnike, kolesarje, pa tudi motokrosisti. FOTO: PP Ruše
Deska je bila zakopana v zemljo na gozdni poti in prekrita z listjem, tako da kavlji niso bili vidni oz. so bili vidni zelo slabo, s čimer je bila povzročena splošna nevarnost za ljudi in njihovo premoženje.

To pot uporabljajo pohodniki, kolesarji in motokrosisti. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da do sedaj še nihče ni izrazil nasprotovanja uporabi navedene poti, so sporočili iz PU Maribor.
Deli s prijatelji