ZAGORELA OBJEKTA DVEH PODJETIJ

Sredi noči evakuacija prebivalcev: ognjeni zublji goltali, kar so dosegli (FOTO)

Del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorel.
Fotografija: Po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov. FOTO: PU Novo mesto

V nočnih urah sta zagorela objekta dveh podjetij. V naselju Bič v občini Trebnje je zagorelo v objektu podjetja Treves, na območju Ribnice pa v enem od objektov podjetja Riko Hiše, obvešča uprava za zaščito in reševanje na spletni strani.

Valil se je gosti dim. FOTO: bralec Primož
Valil se je gosti dim. FOTO: bralec Primož


Obsežen požar v podjetju Treves iz Biča, ki je v večinski francoski lasti, so gasilci večinoma omejili, trenutno aktivnosti ob gašenju še vedno potekajo, so sporočili s PU Novo mesto.

V naselju Bič je požar zajel celoten objekt podjetja Treves velikosti okoli 75 krat 40 metrov. Po prvih ugotovitvah je požar zajel celoten objekt, pogorel je del proizvodnje in pisarniških prostorov, nastala je velika premoženjska škoda. Po poročanju Radia Slovenija gmotna škoda presega milijon evrov.Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce. Aktivirana sta bila celotna gasilska zveza Trebnje in občinski štab civilne zaščite.

FOTO: PU Novo mesto
FOTO: PU Novo mesto


Lokalna cesta Bič - Veliki Gaber je pri biču popolnoma zaprta, obvoz je po regionalni cesti. Takoj ko bodo razmere na požarišču to dopuščale, bo ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto pričela z ogledom. Kriminalisti bodo ugotavljali vzrok za nastanek požara in druge okoliščine. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Treves je proizvodno podjetje, specializirano za izdelavo notranje opreme, termoformiranih preprog ter zvočnih in termičnih izolatorjev.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas