ZASEŽENA DROGA

Srb bi s prodajo droge v Sloveniji zaslužil 50 tisočakov

Enemu osumljencu je bil pripor odpravljen.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

GRUŠKOVJE – V torek ob 10.50 je na območje mejnega prehoda Gruškovje iz smeri Hrvaške z namenom vstopa v Slovenijo pripeljalo kombinirano vozilo švicarskih registrskih oznak z dvema državljanoma Srbije.

Policisti PMP Gruškovje so opravili pregled vozila in posumili, da gre za predelano vozilo, zato so obvestili delavce mobilnega oddelka Finančnega urada RS, ki so takrat opravljali delo v bližini mejnega prehoda.

Opravili so pregled in preiskavo kombiniranega vozila. Pri pregledu notranjosti so zaznali predelavo v predelu rezervoarja, pod sprednjimi sedeži. Odkrit je bil posebej prirejen prostor z več ovoji. Ugotovljeno je bilo, da se je v njih nahajala prepovedana droga konoplja rastlina.
 
Postopek so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor, ki so obema državljanoma Srbije, starima 30 in 32 let, odvzeli prostost in zasegli 17 ovojev. V ovojih je bilo okoli 10 kilogramov prepovedane droge konoplje rastline.
 
Simbolična fotografija. FOTO: Policija
Simbolična fotografija. FOTO: Policija

Obema državljanoma Srbije je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog ter prometa z njimi.
 
Danes so kriminalisti SKP PU Maribor enega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku na Ptuju in ga kazensko ovadili. Drugemu osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno.
 
S prodajo navedene količine droge bi osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v Sloveniji pridobil najmanj 50.000 evrov. 

Za obravnavano kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega leta do 10 let zapora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije