OBRAZ SLOVENIJE

Sramota v Sloveniji: postavljena v spomin na pokojnega očeta, čez noč izginila (FOTO)

»Naj ga vest peče, kdor pač je.«
Fotografija: Tonetova klopca. FOTO: Družbena omrežja
Odpri galerijo
Tonetova klopca. FOTO: Družbena omrežja

Na družbenih omrežjih smo zasledili objavo Rada Cebeja; nepridipravi so ukradli njegovo unikatno klopco, posvečeno v spomin na pokojnega očeta. Tako na kraju, kjer je stala, zeva luknja.

Klop je nekaj posebnega, saj je ročno delana, imela pa je tudi spominsko tablico. Postavljena je bila leta 2018 na spodnji postaji Pisker v občini Ruše, poimenovana kot Tonetova klopca. Namenjena je bila vsem mimoidočim in pohodnikom, da si na njej malce spočijejo. 

Val ogorčenja

»Kdo je imel srce odnesti klopco na spodnji postaji Pisker, ki je bila posvečena mojemu pokojnemu očetu,« se sprašuje Rado. Pod objavo so se usuli komentarji, povzemamo le del.

»Naj ga vest peče, kdor pač je.«

»Rado, škoda energije, postavi novo, še večjo, pa malo betona, tako da bodo morali trenirati, kar pa jim itak ne bo šlo.«

»Rado, pa eno kladivo nastavi in naj si kar sami prste polomijo ...«

»No, o takih stvareh ves čas govorim ... 'Zglajzali' smo na celi črti kot družba ... Nobene pietete, nobenega spoštovanja do sočloveka, kaj šele pomoč sočloveku. Dokler bo tako, se nam ne piše nič dobrega. Sprašujem pa se, kdo nas je v tem kratkem, 30-letnem času pripeljal tako daleč. Žalostno!«

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije