TATVINA

Splezal v hotelsko sobo

Tatič je turistko s svojim početjem prebudil, vprašala ga je, kaj počne, moški pa je pobegnil. Neznanec, ki so ga policisti včeraj še iskali, je nemškima državljanoma odnesel 600 evrov.
Fotografija: Ponoči raje zaprite okna in balkonska vrata. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Ponoči raje zaprite okna in balkonska vrata. FOTO: Guliver/getty Images

KOPER – Vlomilci in tatovi so dejavni skozi vse leto, a poleti se običajno prestavijo v turistična središča ter prežijo na nič hudega sluteče dopustnike, tako domače kot tuje. Policisti običajno že pred sezono začno opozarjati ljudi, naj svojih reči na plažah in drugih javnih površinah, kjer se zbirajo množice, ne puščajo brez nadzora ter naj poskrbijo za svoja domovanja, ko se za dlje kam odpravijo.

Kot kaže, pa je treba biti previden tudi v počitniških nastanitvah in okna ter vrata dosledno zapirati tudi tam. V Piranu je namreč v sobo enega od hotelov kar skozi okno splezal zlikovec in okradel nemška turista, medtem ko sta spala. Ženska se je med njegovim početjem prebudila in neznanca vprašala, kaj počne.

Namesto da bi ji odgovoril, je pobegnil po isti poti, po kateri je prišel, Nemcema pa je odnesel 600 evrov gotovine. Policisti so ga včeraj še iskali, šlo naj bi za mlajšega moškega, starega od 25 do 30 let, visok naj bi bil med 175 in 180 centimetri in imel kratke rjave lase.Policisti, ki za red in mir skrbijo na območju celjske policijske uprave, so prijeli dolgoprstneža, ki sta iz ene od celjskih trgovin ukradla parfume v skupni vrednosti 300 evrov. Blago so osumljencema, 35-letnemu Srbu ter enako staremu Slovencu, zasegli, čaka ju kazenska ovadba. Še vedno pa poizvedujejo za nepridipravi, ki so v Velenju izkoristili odsotnost zaposlenih in iz blagajne v trgovini ukradli 1200 evrov.

Z iskanjem vlomilcev so se ukvarjali tudi policisti PU Ljubljana, saj je nekdo vlomil v skladiščni prostor bencinskega servisa na Tržaški cesti v prestolnici ter ukradel prehrambne izdelke ter gospodarski družbi povzročil za okrog 3000 evrov škode. Toliko škode je utrpelo tudi podjetje iz Vodic, od koder je vlomilec ukradel gotovino.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije