Spet počilo v istem križišču

Občina bi rada uredila krožišče, a država ne dovoli Voznik naj bi bil pijan.
Fotografija: Posredovali so policisti in gasilci.
Odpri galerijo
Posredovali so policisti in gasilci.

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so v petek pozno popoldne sporočili, da se je zgodila prometna nesreča v občini Moravske Toplice. Spet je počilo v problematičnem križišču na puconski ravnici, kjer glavno cesto Murska Sobota–Hodoš seka prometnica nižjega ranga med Puconci in Sebeborci. »Ob 17.51 se je na križišču Nemčavci–Vaneča in Sebeborci–Puconci zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila,« so sporočili ter navedli, da je bila poškodovana ena oseba. Voznik naj bi bil pod vplivom alkohola. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota in zavarovali ter osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali drugim reševalnim službam.
Avto je končal na njivi. FOTO: PU Murska Sobota
Avto je končal na njivi. FOTO: PU Murska Sobota

Dogodek ne bi bil nenavaden, če ne bi občina že dlje zahtevala ureditve krožišča namesto križišča – a država tega menda ni dovolila, čeprav se je na tako imenovani puconski ravnici v zadnjih letih pripetilo že veliko hujših in lažjih prometnih nesreč. Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance, s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Občina je tam želela zgraditi krožišče, a po navedbah naših virov Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo tega ni odobrila.
Kdaj bodo dobili krožišče namesto križišča?
Kdaj bodo dobili krožišče namesto križišča?

Namesto tega so morale biti nameščene zvočne zavore, a ne učinkujejo. V omenjenem križišču se vsako leto pripeti več prometnih nesreč, ki so zaradi visokih hitrosti – gre namreč za cesti zunaj naselja – izjemno nevarne. Hitrost na glavni cesti je omejena na 70 kilometrov na uro, a jo tam redko kdo upošteva. Ne nazadnje se nesreče ne dogajajo zaradi hitrosti vozil na glavni cesti, temveč zaradi tega, ker vozniki, ki prečkajo glavno cesto, ne upoštevajo stop znaka, ki stoji na stranski cesti. Res je sicer, da so večinoma krivi nedisciplinirani vozniki, a kljub temu bi država morala prisluhniti potrebam tamkajšnjih ljudi.
Sicer se je v petek v Pomurju zgodila še hujša prometna nesreča pri odcepu Murski Črnci v občini Tišina, kjer sta trčili osebni vozili, poškodovani sta dve osebi. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota in pregledali ter zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet ter pomagali policiji in reševalcem NMP, ki so oskrbeli poškodovanca. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije