FERNETIČI

Šokantno odkritje policistov, ko so ustavili voznico s 6-letnim sinom

Objavljeno 30. september 2020 17.21 | Posodobljeno 30. september 2020 19.58 | Piše: Š. R.
Ključne besede: ukradeno vozilo

Avto so ukradli lani v Neaplju.

Land roverja so odkrili na prehodu Fernetiči. FOTO: PP Koper
Koprski policisti so pri izvajanju kontrole na bivšem mejnem prehodu Fernetiči ustavili 35-letno državljanko Romunije s stalnim prebivališčem v Avstriji, ki je iz Italije v Slovenijo vstopila land roverjem italijanskih registrskih oznak. V vozilu je bil kot potnik njen šestletni sin.

Med kontrolo so policisti posumili, da bi lahko bile identifikacijske oznake vozila ponarejene. Postopek so prevzeli koprski kriminalisti in potrdili sum, da gre za vozilo s ponarejeno številko šasije. Vozilo so skupaj z listinami zasegli.

V nadaljnjem postopku so ugotovili, da gre za osebni avtomobil, ki je bil v drugi polovici leta 2019 ukraden na območju Neaplja. O ugotovitvah so obvestili pristojne italijanske organe, zoper voznico pa bo na okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ponarejanja listin in prikrivanja.

Zaseženo vozilo, ki je vredno približno 25.000 evrov, bodo vrnili italijanskemu lastniku.

Policija ob tem opozarja, da Slovenija še vedno predstavlja območje, preko katerega iz srednje in zahodne Evrope po t. i. balkanski poti proti jugovzhodni Evropi pošiljajo ukradena vozila.
Deli s prijatelji