TRAGEDIJA

Šok in žalost v Kopru: v luki umrl delavec (47)

Z lestve je omahnil v smrt.
Fotografija: V Luki Koper se je zgodila tragedija. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
V Luki Koper se je zgodila tragedija. FOTO: Tomi Lombar, Delo

V sredo ob 16.11 je na ladji v koprskem pristanišču po stopnicah v podpalubje padel delavec, poroča uprava za zaščito in reševanje. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Obveščene so bile pristojne službe.

Delavec je plezal po lestvi, tik pred vrhom pa omahnil in padel 17-metrov globoko, poročajo Primorske novice. Delavec je bil domačin, doma iz Kopra, star 47 let. Tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik je glede nesreče povedal, da so tudi njim »poznane samo osnovne informacije, ki so jih povzemali mediji. Tudi sami čakamo na izsledke uradnih preiskav.«

Podobna tragedija se je v Luki Koper zgodila julija 2017. Pri raztovarjanju soje z ladje je na terminalu sipkih tovorov, medtem ko je čistil skladišče, umrl 49-letni Trajče Dimov iz makedonskega Podareša. Moža in očeta dveh otrok je zgrabil grabilnik žerjava, ki ga je, kot je pokazala policijska preiskava, upravljal prvi sindikalist Luke Koper, 48-letni Mladen Jovičić. Zaradi hudih poškodb je Dimov, tako imenovani IPS-delavec (izvajalec pristaniških storitev), umrl na kraju dogodka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije