GOLJUFIJA

Sodišče odločilo: Abramov mora za zapahe (FOTO)

Žalsko sodišče ga je obsodilo zaradi goljufije na račun staršev umrle Sare Veber.
Fotografija: Izrek sodbe Abramovu. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Izrek sodbe Abramovu. FOTO: Dejan Javornik

Okrajno sodišče v Žalcu je danes 31-letnemu Sebastienu Abramovu izreklo zaporno kazen v višini enega leta in štirih mesecev zaradi goljufije na račun staršev marca 2015 tragično umrle Sare Veber.

Izrek sodbe Abramovu. FOTO: Dejan Javornik
Izrek sodbe Abramovu. FOTO: Dejan Javornik
Postopek proti Abramovu zaradi suma goljufije na račun staršev njegovega pokojnega nekdanjega dekleta Sare Veber je pred sodiščem v Žalcu ponovno stekel februarja letos, saj je sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb lani dodelilo novemu sodniku.

Po obtožnici naj bi Abramov, ki je krivdo vseskozi zanikal, prosil Sarino mamo, da vzame posojilo, ker naj bi potreboval denar za nakup vozila. Mama je potem v banki najela posojilo, imela je tudi nekaj privarčevanega denarja, vse skupaj pa je vročila Abramovu, ki trdi, da je denar v višini okrog 17.000 evrov predal svojemu nekdanjemu dekletu za poplačilo štipendije. Abramov vozila nikoli ni kupil, Sarini mami pa naj bi vrnil skupaj le 1.000 evrov kredita.

Abramov je danes sodišče zapustil, ko je sodnica razlagala razloge za obsodilno sodbo, Sarini mami Nadi Veber pa mora vrniti oškodovani znesek.


Obramba je že napovedala pritožbo na sodbo.

O odrezani roki spet 1. septembra

Abramov je sicer osumljen, da naj bi marca 2015 umoril takrat 24-letno Vebrovo. V zvezi s tem je okrožno sodišče v Celju julija lani izdalo sklep o začetku sodne preiskave, nedavno pa je celjsko tožilstvo od sodišče zahtevalo dopolnitev preiskave. Po navedbah tožilstva je treba z dodatnimi vprašanji izvedencem preveriti zagovor Abramova pri njegovih trditvah o okoliščinah, v katerih naj bi prišlo do ustrelitve.

Abramov je sicer eden od soobtoženih v poskusu zavarovalniške goljufije z odrezano roko, ki teče pred okrožnim sodiščem v Ljubljani. V tej zadevi je dokazni postopek končan, zaključne besede so napovedane za 1. september, Abramov pa je v priporu v Ljubljani od 7. marca lani.
 

Več o današnjem sojenju preberite v jutrišnji tiskani izdaji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije