TRAGEDIJA

Smučarje so začeli iskati v soboto, ob 23. uri so jih našli mrtve

Objavljeno 13. januar 2019 10.00 | Posodobljeno 13. januar 2019 10.04 | Piše: STA, S. U.

V snežnem plazu v Avstriji umrli najmanj trije Nemci.

Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
LECH – Snežni plaz je pri kraju Lech v avstrijski deželi Predarlsko v soboto zahteval najmanj tri smrtne žrtve, četrto osebo še pogrešajo. Štirje nemški smučarji so po prvih izsledkih policije smučali na zaprti progi, ko jih je zasul plaz, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Smučarje so začeli iskati šele v soboto zvečer, potem ko se niso vrnili domov. Našli so jih okoli 23. ure, ko jim ni bilo več pomoči. Iskanja pogrešanega 28-letnega smučarja trenutno ne morejo nadaljevati, saj je nevarnost snežnih plazov prevelika. Umrli so bili stari 32, 36 in 57 let.

Razmere v Avstriji so se po obilnem sneženju v preteklih dnevih sicer nekoliko umirile, a že danes napovedujejo novo obilno pošiljko snega, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Na Predarlskem in na vzhodu Tirolske znova pričakujejo, da se bo snežna odeja odebelila za dodaten meter, v gorah tudi do dva. Avstrijski vremenoslovci napovedujejo umiritev razmer šele v torek.

Na Tirolskem so znižali stopnjo nevarnosti snežnih plazov na tretjo, a oblasti opozarjajo, da so zunaj urejenih prog razmere še vedno kritične.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji