USODNA NESREČA

Smrt na cesti: voznik v betonsko ograjo, avto nato zadel še tovornjak

Posledice prometne nesreče so bile prehude.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstock Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstock Getty Images/istockphoto

GRUŠKOVJE – Okoli 1.50 je 46-letni državljan BiH z osebnim avtomobilom z nemškimi registrskimi številkami vozil po obvozni gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje, so sporočili iz PU Maribor. Kakšnih 300 metrov pred mejnim prehodom, kjer je promet vozil preusmerjen v levo, je zapeljal naravnost, kljub temu da je bila sprememba prometnega režima jasno označena z nizom med seboj povezanih luči na tablah pokončne zapore, ki se zaporedno prižigajo v smeri zapore. S sprednjim desnim delom vozila je trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob desnem robu smernega vozišča, nato pa še v bočno oviro. Njegovo vozilo je odbilo na nasprotnosmerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila ponovno trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča.

Mejni prehod Gruškovje. FOTO: Tadej Regent, Delo
Mejni prehod Gruškovje. FOTO: Tadej Regent, Delo

Vozilo je nato odbilo v desno in ga obrnilo za 90 stopinj. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 27-letni državljan Srbije, voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je kljub zaviranju s prednjim levim delom vlečnega vozila trčil v sprednji desni del osebnega avtomobila.
 
V nesreči so se voznik osebnega avtomobila in njegovi sopotnici, stari 52 in 31 let, obe nemški državljanki, hudo poškodovali, 27-letna nemška državljanka pa lažje. Vse so prepeljali v SB Ptuj, kjer je 52-letnica proti jutru umrla. Voznik tovornega vozila s priklopnikom v nesreči ni bil poškodovan.

Cesta več ur zaprta

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti postaje PP Maribor, ki bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Policisti so odredili nekaj izvedenskih mnenj, elektronski alkotest pa pri voznikih ni pokazal prisotnosti alkohola. Prometna signalizacija in prometna oprema na obvozni gradbiščni cesti sta po ugotovitvah policistov skladni z elaboratom začasne prometne ureditve.
 
Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta zaprta za ves promet do 3.31, nato pa je do 5.40 promet potekal izmenično enosmerno. Posledice prometne nesreče so sedaj že odstranjene.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije