PIJAN ZA VOLANOM

Slovenski rekorder napihal več kot 4,2 promila

Če voznik ne bi peljal prehitro, tako da ga je odkril radar, bi verjetno prišel na cilj.
Fotografija: Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdnosti in spoštovanju predpisov. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo k previdnosti in spoštovanju predpisov. FOTO: Blaž Samec

Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so minuli vikend izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Ugotovili so sedem kršitev alkoholiziranosti pri voznikih motornih vozil, katerih koncentracija je bila večja od 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Rekorder je napihal 2,09 mg/l (več kot 4,2 promila, op. p.), prekoračil pa je tudi dovoljeno hitrost v naselju.

Ravno hitrost na regionalni cesti Gornja Radgona–Apače ga je razkrila, kajti če ne bi peljal prehitro in če ga ne bi odkril radar, bi verjetno prišel na cilj. Prav tako so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Pijan pa je bil tudi voznik, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljena. Zoper vse so bili podani obdolžilni predlogi na pristojno okrajno sodišče.

»Policisti znova pozivamo vse udeležence v cestnem prometu, da vozite previdno in zbrano, hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, uporabljate varnostni pas, med vožnjo ne telefonirate in vozite psihofizično sposobni za vožnjo v cestnem prometu. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah,« je povedal Bojan Sabotin, načelnik Postaje prometne policije Murska Sobota.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas