HIŠNE PREISKAVE

Slovenski kriminalisti odkrili tudi drogo za posilstvo, a to še ni bilo vse (FOTO)

Osumljenci so zaradi stranskih učinkov drog poiskali zdravniško pomoč.
Fotografija: GBL-kapljice. FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
GBL-kapljice. FOTO: PU Maribor

Mariborski kriminalisti so končali preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Za 17 različnih kaznivih dejanj bodo skupno kazensko ovadili devet osumljencev. V decembru so na podlagi odredb okrožnih sodišč na Ptuju in v Slovenj Gradcu skupaj s policisti PU Maribor in PU Celje pri osmih na devetih naslovih na območju PU Maribor in PU Celje opravili hišne preiskave in zasegli več snovi ter predmetov, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Zasegli večjo količino droge

Zasežena droga. FOTO: PU Maribor
Zasežena droga. FOTO: PU Maribor
Zasegli so okoli 50 g amfetamina, 50 g kokaina, 50 g MDMA, 1 kg konoplje, 10 g heroina, več steklenic GBL (ester GHB) in manjšo količino nedovoljenih snovi v športu. Našli so tudi prirejen prostor za proizvodnjo konoplje z 10 sadikami. Zoper sedem osumljencev je bilo odrejeno pridržanje, to pa je bilo po hišnih preiskavah in drugih aktivnostih po zakonu o kazenskem postopku odpravljeno.

Kriminalisti bodo po zbranih obvestilih zoper devet osumljencev, na okrožni državni tožilstvi na Ptuju in v Slovenj Gradcu, podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve 11 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, dveh kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu in enega kaznivega dejanja nasilništva.

Nekateri potrebovali zdravniško pomoč

Prostor za gojenje konoplje. FOTO: PU Maribor
Prostor za gojenje konoplje. FOTO: PU Maribor
Zoper tri osumljence bo podana tudi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, ki je povezana s posledicami uživanja prepovedanih drog med osumljenci in žrtvijo, v zaprtem krogu ljudi. Dva sta bila že obravnavana zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Na območju Ptuja in Koroške so se dlje časa ukvarjali s preprodajo prepovedanih drog, uživali pa so jih tudi sami. V letošnjem letu so nekateri zaradi prepovedane droge GBL potrebovali tudi nujno medicinsko pomoč. »Policisti zato ob tem opozarjamo, da je eksperimentiranje s prepovedanimi drogami izredno škodljivo za zdravje, oziroma je lahko tudi smrtno nevarno,« so zapisali (nelektorirano) v sporočilu za javnost.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas