SLIŠATI JE BILO KLICE NA POMOČ

Slovenija zavita v črno: nekaj minut se je skušal rešiti, a je tok 11-letnika potisnil pod vodo

Otroci so po treningu zaplavali proti drugi strani reke.
Fotografija: Po treningu na kajakaški progi v Solkanu se je zgodila tragedija. FOTO: Jaroslav Jankovič
Odpri galerijo
Po treningu na kajakaški progi v Solkanu se je zgodila tragedija. FOTO: Jaroslav Jankovič

Poročali smo o tragediji, ki se je v sredo popoldne zgodila v Solkanu. Policija je razkrila nekatere podrobnosti nesreče, v kateri je umrl mlajši deček, po naših zanesljivih informacijah star 11 let.

Policiste OKC PU Nova Gorica je novogoriški regijski center za obveščanje ob 16.31 obvestil o nesreči pri kajakaškem centru v Solkanu. Takoj po prijavi so bili poleg policistov in kriminalistov tja napoteni tudi novogoriški poklicni gasilci s potapljači, reševalci NMP ZD Nova Gorica in člani enote za hitre intervencije CZ Mestne občine Nova Gorica.
 

Zaplavali po reki navzdol


Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so ugotovili, da je skupina mlajših oseb včeraj popoldne na kajakaški progi zaključila organizirano vadbo in nato sredi kajakaške proge zaplavala po kajakaški progi približno 100 metrov navzdol do levega brega reke Soče (opremljeni so bili s čelado in reševalnimi jopiči).


Zataknil se je


Ko je 11-letnik priplaval do večje skale, za katero je izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber pod vodno gladino. Skušal se je rešiti, vendar ga je močan rečni tok po nekaj minutah premagal in ga potisnil pod gladino vode. Na pomoč sta priskočila trenerka in moški, ki je bil v bližini in je slišal klice na pomoč, vendar jima ga ni uspelo rešiti. Policisti in gasilci s potapljači so prav tako prihiteli na pomoč in po nekaj minutah dečka izvlekli na levi breg Soče. Reševalci so ga skušali oživiti, vendar žal neuspešno.


 

Več preberite v sobotni tiskani izdaji Slovenskih novic.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas