KRVAVO V DOMŽALAH

Skoraj ubil taksista, pa kmalu na prostosti?

Sodišče ima le še slabih 14 dni časa za izrek sodbe Gašperju Pavliču. Obtoženi poskusa uboja taksista bo sicer iz pripora odkorakal na prostost.
Fotografija: Jaka Flis (levo) in Gašper Pavlič. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Jaka Flis (levo) in Gašper Pavlič. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Bernard Zupanc, zagovornik Gašperja Pavliča, obtoženega poskusa uboja taksista Milutina Bojića 19. marca 2016 v Domžalah, ljubljanske okrožne sodnice Polone Herman ni mogel prepričati, da bi mu zaradi spremenjene obtožnice dala več časa, da pripravi odgovor nanjo. Ni mu pomagalo niti, da je kot razlog navedel osebne obveznosti (bratrančevo sobotno poroko) ter številne službene obveznosti.
Flisov zagovornik Benjamin Peternelj (levo) in<strong> </strong>Pavličev odvetnik Bernard Zupanc se nista strinjala s tožilko, da v spremenjeni obtožnici ni večjih novosti.<strong> </strong>Foto: Dejan Javornik
Flisov zagovornik Benjamin Peternelj (levo) in Pavličev odvetnik Bernard Zupanc se nista strinjala s tožilko, da v spremenjeni obtožnici ni večjih novosti. Foto: Dejan Javornik

Spremenjena obtožnica

Hermanova namreč za izrek sodbe nima več veliko časa, saj se 27. maja izteče dvoletno obdobje po vložitvi obtožnice zoper Pavliča in soobtoženega Jaka Flisa (obtožen je pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja, ker naj bi Pavliču po napadu pomagal pobegniti – zabodenega taksista naj bi odrinil in pajdašu pomagal zbežati). Če do sodišče takrat ne bo reklo zadnje, bo lahko Pavlič prost odkorakal iz ljubljanskega pripora.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije