VELIKO DELA ZA GORSKE REŠEVALCE

Skala se je odkrušila, padel 20 metrov globoko

Objavljeno 19. september 2020 17.54 | Posodobljeno 19. september 2020 19.50 | Piše: T. V.

Najmanj pet ljudi so s helikopterjem SV prepeljali v bolnišnico na Jesenicah.

Vojaški helikopter je večkrat posredoval v gorah (simbolična fotografija). FOTO: Matej Družnik
Ob 16.48 se je v plezališču Bela peč v občini Tržič plezalcu odkrušila skala in je padel 20 metrov globoko, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gorski reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem SV so poškodovanca locirali in ga s pomočjo vitla dvignili v helikopter ter ga odpeljali v bolnišnico na Jesenice.

Ob 13.50 je planinca na poti na Bovški Gamsovec obšla slabost. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so s pomočjo helikopterja SV planinca locirali, ga s pomočjo vitla dvignili v helikopter ter ga prav tako odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 11.04 je pod Vodnikovim domom na Velem polju v občini Bohinj planinka padla in si poškodovala glavo. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so s pomočjo helikopterja SV poškodovano osebo našli, jo dvignili v helikopter ter jo odpeljali v bolnišnico na Jesenice.

Ob 10.47 si je pri planinski koči na Kredarici v občina Kranjska Gora planinka poškodovala koleno. V koči je bil tudi planinec, ki je imel težavo s srcem. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS Brnik so oba oskrbeli in ga prav tako s helikopterjem SV prepeljali v bolnišnico na Jesenice.
Deli s prijatelji