Silovito trčila v drevo

V nedeljo popoldne je v nesreči na Primorskem umrla 62-letna voznica. Pozno zvečer v Ljubljani vlak do smrti povozil 58-letnega kolesarja.
Fotografija: Švicarka je po trčenju umrla v bolnišnici. FOTO: PGD Materija
Odpri galerijo
Švicarka je po trčenju umrla v bolnišnici. FOTO: PGD Materija

Minula nedelja je zahtevala dve smrtni žrtvi. Prva tragedija se je zgodila ob 16.50 na cesti med Markovščino in Materijo v občini Hrpelje-Kozina, kjer je osebno vozilo trčilo v drevo. Življenje je izgubila 62-letna voznica, državljanka Švice, ki je na mokrem in spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom, nato pa na nasprotni strani vozišča bočno trčila v prometni znak in drevo.
Ranjeno so potegnili iz zverižene pločevine. FOTO: PGD Materija
Ranjeno so potegnili iz zverižene pločevine. FOTO: PGD Materija

Odpeljali so jo v bolnišnico v Izolo, od tam pa so okoli 19.30 sporočili, da je zaradi poškodb umrla. Posredovali so gasilci PGD Materija, protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja pomagali poškodovani, jo s tehničnim posegom potegnili iz zverižene pločevine ter pomagali pri zdravniški oskrbi in transportu v reševalno vozilo. Pomagali so tudi psu, ki ga je v avtomobilu prevažala voznica, pozneje je zanj poskrbel veterinar iz Hrpelj.
 

Vlak povozil kolesarja


Pozno zvečer se je tragedija zgodila v Ljubljani, saj je potniški vlak na železniški progi med Vižmarjami in Stegnami povozil 58-letnega kolesarja. Moški je s kolesom prečkal prehod ceste čez železniško progo, zavarovano s spuščenimi zapornicami ter delujočimi svetlobnimi in zvočnimi signali, ko je v smeri proti Jesenicam pripeljal vlak.


Ta kljub zaviranju trčenja seveda ni mogel preprečiti. Kolesarju ni bilo več pomoči in je umrl na kraju dogodka, drugih ranjenih ni bilo. Kot so nam pojasnili na PU Ljubljana, bodo policisti o zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije