TRAGIČNO

Silovitega trčenja ni preživel

Tragična nesreča pri Mariboru. Zaletela sta se skuter in poltovornjak.
Fotografija: Skuter so zajeli plameni.
Odpri galerijo
Skuter so zajeli plameni.

MARIBOR – Več kot tri ure je na mariborski zahodni vpadnici vladal kaos. Zaradi prometne nesreče, ki se je na dvopasovnici med Mariborom in Hočami zgodila nekaj minut pred 13. uro, so se po stranskih poteh vile kolone pločevine.

Policisti so bili v sporočilu o nesreči skopi, saj so v včerajšnjem poznem popoldnevu še vedno opravljali ogled kraja nesreče. »Ob 12.45 se je na regionalni cesti pri Mariboru zgodila prometna nesreča med voznico poltovornega avtomobila in voznikom motornega kolesa. V križišču sta tako silovito trčila, da je voznik motornega kolesa na kraju nesreče umrl. Okoliščine in vzrok prometne nesreče še ugotavljamo,« je dejal Boris Veberič z oddelka za cestni promet sektorja uniformirane policije Policijske uprave Maribor.

V nesrečo je bila vpletena voznica poltovornega avtomobila. FOTOGRAFIJI: Aleš Andlovič
V nesrečo je bila vpletena voznica poltovornega avtomobila. FOTOGRAFIJI: Aleš Andlovič
Izvedeli smo, da je voznik skuterja piaggio domnevno trčil v levi bočni del poltovornjaka znamke Toyota. Po trčenju ga je odbilo, padel je po vozišču, skuter pa so zajeli plameni. Čeprav so na kraj nesreče hitro prispeli tako gasilci kot tudi reševalci, je za voznika skuterja pomoč prišla prepozno. Kdo je zakrivil tragično nesrečo, bo znano šele po koncu policijske preiskave. Dvopasovnica od mariborskega mestnega središča proti Slovenski Bistrici je bila v času prometne konice zaprta, zato so nastajali dolgi zastoji. Šele malo pred 16. uro, ko so odstranili posledice tragične nesreče, je promet ponovno normalno stekel po njej. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije