VOZIL PO NAPAČNI STRANI

Saj ni res, pa je: Britanec pozabil, da je v Sloveniji

Po postanku je pozabil, da mora voziti po desni strani ceste.
Fotografija: Motorist se je spozabil, da je v Sloveniji in da pri nas veljajo drugačna pravila kot v Veliki Britaniji. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Motorist se je spozabil, da je v Sloveniji in da pri nas veljajo drugačna pravila kot v Veliki Britaniji. FOTO: Getty Images/istockphoto

Blejski policisti so včeraj nekaj pred 10. uro obravnavali nekoliko nenavadno prometno nesrečo. 60-letni državljan Velike Britanije je po postanku z motornim kolesom vožnjo nadaljeval po levi strani ceste v smeri vožnje in trčil v avtomobil 61-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal po svoji strani.

Razlog, zakaj je Britanec vozil po levi strani cesti, pa je precej nenavaden. Policisti v poročilu navajajo, da je voznik motornega kolesa enostavno pozabil, da mora voziti po desni strani vozišča in ne po levi, kot vozijo v Veliki Britaniji. Tako je na levem prometnem pasu prišlo do čelnega trčenja.

Voznik v avtomobilu je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Voznik motornega kolesa pa ni bil telesno poškodovan. Vozniku motornega kolesa so policisti izdali globo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije