PREVIDNO NA CESTI

S skoraj dvema promiloma alkohola je trčil v tovornjak in umrl

Zaletel se je v tovornjak.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

Gorenjski policisti so v sredo obravnavali dva voznika pod vplivom alkohola.

Že zgodaj zjutraj so na šolski poti v Predosljah ustavili voznika z enim promilom (0,49 mg/l) alkohola.

Sredi popoldneva pa so se prometni policisti odzvali na prijavo o »slalom« vožnji z občasnim ustavljanjem na glavni cesti med Podtaborom in Tržičem. »Iz prometa so izločili voznika z 1,7 promila (0,81 mg/l) alkohola. V obeh dogodkih gre za hujše prekrške brez nesreč,« so zapisali v poročilu PU Kranj. 

V sporočilu so pripisali, da so posledice uporabe psihoaktivnih snovi med udeleženci v prometu lahko zelo hude, lahko se končajo celo s smrtjo. Opominjajo na novembrska primera.

»10. novembra je na Karavankah voznik z osebnim avtomobilom silovito trčil v tovorno vozilo in umrl. Z analizo krvi je bilo ugotovljeno, da je imel pokojni povzročitelj nesreče v krvi 1,95 promila alkohola,« so zapisali.

30. novembra so obravnavali čelno trčenje pri Golniku. Analiza pri povzročitelju je potrdila, da je imel v krvi 1,41 promila alkohola in da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. V tej nesreči so bile poškodovane štiri osebe, med njimi en otrok huje.

»Vsi ti primeri in še več takih so krvni davek alkohola in drog na cestah. Ne dopustite, da pride do tega. Vozite trezni in 'čisti',« poudarja Bojan Kos iz PU Kranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije