S šestimi mladoletnimi ilegalci bežal pred policijo (FOTO)

Ustaviti so ga skušali že Hrvati, a jim ni uspelo. 
Fotografija: Eden izmed prijetih Egipčanov med preverjanjem, ali kaže znake okužbe s koronavirusom. FOTO: PP Maribor
Odpri galerijo
Eden izmed prijetih Egipčanov med preverjanjem, ali kaže znake okužbe s koronavirusom. FOTO: PP Maribor

V soboto ob 13.34 so hrvaški varnostni organi obvestili mariborske policiste, da so skušali ustaviti črnega audija A4 madžarskih registrskih številk, vendar jim voznik ni ustavil. Slovenski policisti so na cestnih povezavah, ki vodijo v Slovenijo iz kraja Zalužje, takoj pričeli postavljati cestne blokade.

Že ob 13.37 so opisano vozilo opazili med vožnjo iz smeri Zgornjega Leskovca proti Podlehniku. Bežeči voznik je zapeljal na avtocesto A4 in po avtocesti bežal s hitrostjo, ki je večkrat dosegla 200 km/h. Voznik je avtocesto A4 zapustil na izvozu Letališče Slivnica. V Hočah je v križišču na nasprotnosmerno vozišče štiripasovnice in v napačni smeri vozil proti Ljubljani. Na razcepu Slivnica je zavil levo nazaj proti avtocesti A4, tam pa so ga ustavili.

Voznik, 24-letnik iz Moldavije, je iz vozila zbežal, vendar so ga policisti kmalu ujeli v Slivnici. V vozilu so prijeli šest mladoletnih državljanov Egipta. Te bodo po končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom. Voznika so policisti pridržali in ga bodo zaradi postopka o prekršku še danes privedli na pristojno okrajno sodišče. Z vožnjo je resno ogrožal življenje in zdravje sopotnikov, pa tudi ostalih udeležencev v cestnem prometu. Ko bodo zaključili preiskavi, ga bodo privedli še na zaslišanje k pristojnemu dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Za to kaznivo dejanje mu grozi kazen od enega do osmih let zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije