GROZLJIVKA PRI GROSUPLJEM

S sekiro nad lastno hčer: »Si je že zaslužila«

Objavljeno 30. maj 2020 07.01 | Posodobljeno 30. maj 2020 07.19 | Piše: Aleksander Brudar

74-letnik na Peči pri Grosupljem poškodoval 49-letnico. Na dvorišču naj bi dejal: Si je že zaslužila.

Družinski spor je prerasel v nasilje.
Prebivalce Peči, naselja nekaj kilometrov od Grosupljega, so v četrtek dopoldne vznemirile policijske sirene. Kaj kmalu se je izkazalo, da je bil razlog za to nasilni dogodek, ki se je zgodil v hiši v njihovi soseščini. Prve informacije, ki so krožile med krajani, so bile, da se je zgodil umor. A k sreči so si lahko čez nekaj ur oddahnili, ko so izvedeli, da je žrtev, 49-letna ženska, napad svojega 74-letnega očeta preživela.
 

Posredovala soseda


Vse skupaj se je dogajalo okoli osmih zjutraj, ko naj bi šel oče, po naših podatkih s sekiro, nad hčerko. Z njo naj bi jo udaril po glavi, k sreči pa je ženski uspelo še pravi čas pobegniti na dvorišče in zakričati na pomoč, da jo je, kot so povedali domačini, soseda tudi slišala in pritekla do nje ter nemara preprečila najhujše.

image
Z njo naj bi jo udaril po glavi. Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Napadalec naj bi stal tam brez čustev, »hladen kot špricer«, smo izvedeli, rekel naj bi tudi: »Si je že zaslužila.«

»Osumljenec je bil prijet na kraju dogodka in je trenutno v policijskem pridržanju. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo,« so nam včeraj povedali na ljubljanski policijski upravi, kjer so še dodali, da je »po po do zdaj znanih podatkih nastal spor med družinskima članoma, kjer je 74-letni osumljenec v prepiru fizično obračunal z 49-letno žensko«. In da je bila 49-letnica poškodovana in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center ter da njeno življenje ni ogroženo. Na policiji še pravijo, da gre za sum kaznivega dejanja zoper življenje in telo. Po naših podatkih preiskava poteka v smeri kaznivega dejanja poskusa uboja.

Med očetom in hčerko naj bi bilo v zadnjih mesecih vse bolj napeto.

Med očetom in hčerko naj bi bilo v zadnjih mesecih vse bolj napeto. Vsaj tako smo lahko včeraj razumeli iz pripovedovanja nekaterih domačinov. Menda se nikakor ni mogel sprijazniti z dejstvom, da je prav ona v celoti lastnica hiše, v katero sta se vselila pred dvema ali tremi leti. Ženska živi v zgornjem nadstropju, oče pa v spodnjem. Jezilo naj bi ga to, da ni mogel registrirati svojega beemeveja, ker je ta tudi pisan na hčerko. »Jaz bi kar nekaj naredil,« je menda pred kratkim ves jezen razlagal enemu od sokrajanov. Po drugi strani smo lahko slišali, da je osumljeni »zelo neugoden«.

Že v preteklosti naj bi bil nasilen do svoje družine. V četrtek napadena hčerka, vsaj tako se govori po Peči, naj bi tudi prek sodišča dosegla, da bi moral iz njene hiše. 
Deli s prijatelji