PREVIDNOST VELJA

S kapuco si je skrival obraz, napadel je policista

Policisti so pri moškem našli prikrito radijsko zvezo, ki jo storilci med izvrševanjem kaznivih dejanj uporabljajo za komunikacijo med sabo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic/Delo

DOMŽALE – Policist je v petek zvečer na območju Domžal v prostem času med sprehajanjem psa v okolici svojega bivališča opazil moškega, ki se je skrival med vozili. Oblečen je bil v temna oblačila, obraz pa je imel zakrit s kapuco. Ob srečanju je moški kraj zapustil, policist pa si je zaradi sumljivih okoliščin ogledal vozila ter okolico in pri tem v temnem delu sosednje ulice po krajšem času ponovno naletel na isto osebo. Moškega je policist takrat (še v vlogi občana) povprašal, ali koga išče ali potrebuje pomoč. Ta pa ga je nenadoma napadel in z udarcem lažje poškodoval. Policist se je ubranil, se predstavil in s službeno izkaznico izkazal kot policist ter ga do prihoda domžalskih policistov obvladal.

Prikrita zveza

Policisti so pri moškem našli prikrito radijsko zvezo, ki jo storilci med izvrševanjem kaznivih dejanj uporabljajo za komunikacijo med sabo, obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper uradno dolžnost in javna pooblastila, saj je do prihoda policijske patrulje z uporabo sile proti policistu še večkrat poskušal pobegniti. Moškega so policisti pred tem dogodkom že obravnavali zaradi tatvin, so sporočili iz PU Kranj.

Policist se je v dogodku v prostem času izpostavil, ker je posumil, da je moški izvršil kaznivo dejanje. A tisti večer na tem območju ni bilo storjeno kaznivo dejanje na škodo stanovalcev, vredne stvari (med njimi tudi denarnico iz odklenjenega vozila) pa so po dogodku lastniki pobrali iz svojih vozil.

Policija svetuje občanom, naj bodo na svojem območju pozorni na sumljive osebe, ki s svojim obnašanjem ali ravnanjem vzbujajo sum, da bodo storile oziroma da izvršujejo ali so storile kaznivo dejanje. Prav tako naj bodo pozorni na ustavljena ali parkirana vozila, ki ne sodijo v njihovo okolje in se jim zdijo sumljiva. Zabeležijo naj si registrsko številko, znamko, tip in barvo vozila ter morebiten opis oseb, ki ga uporabljajo. »Vse te informacije so policiji lahko v pomoč pri zagotavljanju varnosti in preiskovanju kaznivih dejanj. Zato jih prosimo sporočite na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200,« poudarjajo policisti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije