TRAGIČNO

S 154 na uro vzel Lucovo življenje

Zoran Antonić obtožen povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. S preveliko hitrostjo in tudi pod vplivom kokaina trčil v avto pred seboj.
Fotografija: Luca je umrl zaradi možganskih krvavitev tri dni po nesreči. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Luca je umrl zaradi možganskih krvavitev tri dni po nesreči. FOTO: Facebook

KOPER – Na božični dan leta 2016, bilo je malo po 23. uri, sta se dva prijatelja z območja športnega objekta Bonifika odpravila proti domu v koprsko naselje Bonini. Takrat 20-letni Alessandro Perossa je vozil avtomobil znamke Fiat coupe, 19-letni Luca Novel pa je bil sopotnik.

Perossa je pred tem poklical domov in mami povedal, da prihaja, da bo na playstationu igral igrice. A usoda je hotela drugače, zgodila se je tragična prometna nesreča, zaradi katere je mladi Luca izgubil življenje. Medtem ko sta se vozila po hitri cesti od Kopra proti Bertokom, je za njima z audijem karavan pripeljal danes 27-letni Zoran Antonić, ki se je vračal iz materinega gostinskega lokala, namenjen je bil k tedanjemu dekletu. Na hitri cesti, kjer je omejitev 110 kilometrov na uro, je s 154 kilometri na uro od zadaj trčil v avtomobil Perosse. Mladeniča so koprski gasilci izrezali iz pločevine in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Perosso so dali v umetno komo, njegov prijatelj pa je tri dni po nesreči, 28. decembra 2016, zaradi posledic možganskih krvavitev umrl. Policisti so na podlagi ogleda kraja prometne nesreče, izvedenskih mnenj in zbranih obvestil zoper Antonića podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.
Ostanki fiata coupe, ki je bil pred dogodkom celo razstavljen v tržaškem trgovskem centru Montedoro. FOTO: GB Koper
Ostanki fiata coupe, ki je bil pred dogodkom celo razstavljen v tržaškem trgovskem centru Montedoro. FOTO: GB Koper

Ugotovili so, da je vozil pod vplivom derivatov benzodiazepina (psihoaktivne substance, ki se uporabljajo v pomirjevalih in uspavalih) in kokaina, ki ga je po lastnih besedah zaužil noč pred nesrečo okoli dveh zjutraj. V njegovem avtomobilu je policija našla tudi konopljo, je povedal policist, nasprotno pa Luca in Alessandro kritičnega večera nista užila alkohola ali drugih substanc.
 

Ni bila ruska ruleta


Na sojenju na koprskem okrožnem sodišču je obtoženi Antonić odgovarjal samo na vprašanja svojega zagovornika Bojana Pečnika in med drugim povedal, da je tistega večera prehitel avto pred seboj, medtem ko je bil avto Perosse, v katerega je trčil, neviden. Želel je pridobiti videoposnetke nesreče, a kamere tam niso postavljene oziroma kritičnega dela ceste niso pokrile. Prav tako se je skliceval na članek, ki je bil objavljen v regionalnem časniku, da naj bi se mladi vozniki na tistem delu ceste z ugasnjenimi lučmi šli tako imenovano rusko ruleto, kar je oškodovanec Perossa odločno zanikal.


Še več, na tehnično neoporečnem vozilu naj bi imel na tablici nameščene led-žarnice, da se je še bolje videlo. Oškodovani, ki ga v tem kazenskem postopku zastopa odvetniška družba Matoz, je povedal, da se megleno spominja dneva nesreče, nesreče pa ne, čemur obramba ni verjela. »Ne verjamem, da se je ne spominja, morda se želi izogniti vprašanjem,« je dejal odvetnik Pečnik.
Alessandro Perossa pol leta pred prometno nesrečo, ki mu je spremenila življenje. FOTO: Facebook
Alessandro Perossa pol leta pred prometno nesrečo, ki mu je spremenila življenje. FOTO: Facebook

A dejstvo je, da je bil Perossa hudo poškodovan, imel je poškodbo glave, posledično slabo koncentracijo, izgubil je spomin, ob nesreči se mu je v trebuh izlila tekočina, poškodoval si je hrbet in pljuča, zaradi česar je težko dihal, imel je zlomljena rebra in ključnico, ni mogel hoditi. Povedal je, da se je zelo spremenil, zdravil se je leto in pol tudi pri zasebnih zdravnikih, obiskoval je kiropraktika, psihologa in psihiatra, naredil vse, da bi okreval.


Sodišču je povedal, da je na tistem delu ceste vedno vozil med 80 in 110 kilometri na uro, da sta bila s pokojnim prijateljem pripeta, saj za to poskrbi vselej, preden spelje. Da je njegov prijatelj iz osnovnošolskih klopi izgubil življenje, mu niso povedali takoj. Sojenje se nadaljuje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije