NAD ZLATARNO

Roparja zvezala prodajalko (FOTO)

Na ljubljanskem Mestnem trgu sta se lotila Zlatarne Celje. Po dejanju sta neznanca peš zbežala v predel Stare Ljubljane.
Fotografija: Iz prodajalne sta odnesla nakit in gotovino.
Odpri galerijo
Iz prodajalne sta odnesla nakit in gotovino.

Roparja sta včeraj udarila v centru mesta, na Mestnem trgu sta se lotila Zlatarne Celje. Policisti iščejo neznana storilca, ki sta iz prodajalne odnesla dragocenosti.

Grozil s pištolo

»Nekaj po 9. uri smo bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin z nakitom na območju centra Ljubljane. Po doslej zbranih obvestilih sta v prodajalno vstopila storilca, zagrozila uslužbenki, eden od njiju pa je grožnje podkrepil z orožjem oziroma pištolo. Uslužbenko sta zvezala, iz prodajalne odtujila nakit ter gotovino ter s kraja dejanja peš zbežala v predel Stare Ljubljane,« je sporočil Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana. »Po prvih podatkih v dogodku ni bil nihče poškodovan,« je še dodal.

Včeraj je potekal ogled kraja prizorišča zločina. FOTOGRAFIJI: Dejan Javornik
Včeraj je potekal ogled kraja prizorišča zločina. FOTOGRAFIJI: Dejan Javornik

Policisti torej iščejo dva roparja. Prvi je bil star okoli 50 let, visok, sivih las, oblečen v črn plašč, zelen črtast pulover, temne hlače, nosil je črno kapo. Njegov pajdaš je bil mlajši, star okoli 30 let, visok okoli 180 centimetrov, črnih kratko pristriženih las, oblečen v tanjšo bundo temno modre barve, črne hlače s čepico na glavi, obut je bil v črne superge, imel je potovalni kovček svetlo modre barve.


Na kraj dejanja je bilo napotenih več patrulj, ki »izvajajo aktivnosti glede iskanja osumljencev ter nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka«. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas