TRAGIČNO

Rešilec ni kriv! Po Zaloški divjal s 150 km/h in z Barbaro zapeljal v smrt

Vozniku rešilca je grozilo do osem let zapora.
Fotografija: Barbara Perišič. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Barbara Perišič. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Pristojna tožilka je odstopila od pregona voznika reševalnega vozila, udeleženega v prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani, v kateri sta 29. marca lani umrla 29-letni motorist Miha Tadič in 24-letna sopotnica Barbara Perišič. Sodna preiskava suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti ni prinesla dokazov o krivdi voznika.

Že ob nesreči so nekatere priče navajale, da je motorist že pred usodnim križiščem divjal, v križišče pa naj bi bil zapeljal z visoko hitrostjo. Kljub temu je bila vložena kazenska ovadba, vozniku rešilca je grozilo do osem let zapora.

Pospeševal je hitrost

Tožilka naj bi od pregona voznika odstopila zaradi mnenja sodnega izvedenca cestnoprometne stroke, ki je ugotovil tudi na podlagi posnetkov okoliških kamer, da je motorist, ko je s Kajuhove zapeljal na Zaloško, pospeševal hitrost. Po cesti, na kateri je hitrost omejena na 60 kilometrov na uro, je domnevno pripeljal z okoli 150 kilometri na uro.
Voznik rešilca tega ni mogel predvidevati. Menil je, da ima dovolj časa, da varno zavije na levo, še preden bo motorist zapeljal v križišče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije