MAŠČEVANJE

Razkrivamo podrobnosti o streljanju, v katerem je umrl Žan (29)

Motiv za napad četverice na 20-letnika naj bi bilo maščevanje, povezano z dogodkom iz prejšnjega leta.
Fotografija: Janko Tomić je dva napadalca ustrelil, za enega so bile rane prehude. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Janko Tomić je dva napadalca ustrelil, za enega so bile rane prehude. FOTO: Aleš Andlovič

MARIBOR – Pred novinarje je v štajerski prestolnici stopil Andrej Kolbl, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Maribor, in predstavil podrobnosti v zvezi s kriminalistično preiskavo streljanja v okolici Vurberka.

Kot smo že poročali, so v soboto v vasici pri Vurberku odjeknili streli. 51-letnik je streljal na štiri napadalce, pri čemer je 29-letnika ubil, 25-letnika pa poškodoval. Kot je pojasnil Kolbl, so v soboto okoli 3. ure štirje moški, stari od 25 do 29 let, prišli pred hišo in vanjo skušali nasilno vstopiti. Najprej so se spravili na vozilo 20-letnika (sina 51-letnika) in mu prerezali gumo ter razbili stekla. Nato so razbili kletno okno na hiši in 20-letniku grozili, da ga bodo ubili. V spor se je nato vmešal oče 20-letnika, ki je z balkona nasilnike skušal pregnati, tako da je večkrat ustrelil v zrak. Ker jih to ni odvrnilo, je pritekel na dvorišče in od tam večkrat ustrelil proti moškim. 29-letnik je po streljanju obležal mrtev, 25-letnik pa je še na zdravljenju, vendar zunaj smrtne nevarnosti.

Mesto, na katerem so napadalci pustili ležati ustreljenca. FOTO: Aleš Andlovič
Mesto, na katerem so napadalci pustili ležati ustreljenca. FOTO: Aleš Andlovič

Trije napadalci so se nato z osebnim avtomobilom odpeljali proti Mariboru, med potjo so jih policisti izsledili in ustavili v Dupleku. 27-letniku in 29-letniku so odvzeli prostost.

Za maščevanje kriv dogodek iz prejšnjega leta

Motiv za napad četverice na 20-letnika naj bi bilo maščevanje, povezano z dogodkom iz prejšnjega leta. Kot je še izdal pomočnik vodje kriminalistov, so napadalci pri poskusu vstopa v hišo imeli pri sebi nož, strelskega orožja pa pri četverici niso zasledili.

Policisti so 51-letniku odvzeli prostost zaradi suma uboja in dveh poskusov uboja. V nedeljo zvečer so vse odpeljali pred preiskovalno sodnico na Ptuju. Ta je odredila sodno pridržanje za 51-letnika, pa tudi za 27-letnika in 29-letnika zaradi kaznivega dejanja nasilništva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije