UMRL 53-LETNIK

Razkrite podrobnosti nesreče na viaduktu: znano, kdo je povzročil nesrečo

V nesreči je bilo poškodovano še eno vozilo, na katero so padli deli infrastrukture.
Fotografija: Na viaduktu Reber (razcep Malence) je madžarski tovornjak prebil ograjo. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Na viaduktu Reber (razcep Malence) je madžarski tovornjak prebil ograjo. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Poročali smo o hudi prometni nesreči, ki se je nekaj po 8. uri zgodila na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri Štajerske. Policija je razkrila nekatere podrobnosti nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila s cisterno. V njej je umrl voznik tovornega vozila, 53-letni državljan Madžarske.

Po do zdaj zbranih podatkih je 40-letni slovenski voznik osebnega vozila opel corsa zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal desno in trčil v priklopno vozilo. Tovorno vozilo je zaneslo v desno in z vozišča, kjer je prebilo varovalno ograjo in padlo z viadukta v globino približno 20 metrov.

Voznik osebnega vozila v nesreči ni bil poškodovan. Nastala je večja materialna škoda, v cisterni pa ni bilo nevarnih snovi. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katero so padli deli cestne infrastrukture.
 
Preberite še:

FOTO: Grozljivo! Tako je zmaličen tovornjak, ki je zapeljal z viadukta



Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče je bil do 12.30 oviran promet v smeri Štajerske.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije