Razbitine odletele na drugo stran avtoceste, sledila še druga nesreča (FOTO)

Trčenje je bilo tako silovito, da so deli vozil zleteli po vozišču ter prileteli še v eno tovorno in eno osebno vozilo, ki sta vozili v isti smeri.
Fotografija: Hude posledice nesreče. FOTO: PPP Maribor
Odpri galerijo
Hude posledice nesreče. FOTO: PPP Maribor

O dveh nesrečah, ki sta se v četrtek popoldne skoraj sočasno zgodili na avtocesti med priključkoma Tepanje in Slovenska Bistrica jug, smo že poročali.

Iz PU Maribor so zdaj sporočili podrobnosti: »Prva se je zgodila iz smeri Ljubljane v smeri Maribora, ko je voznik tovornega priklopnega vozila, ker ni vozil po sredini voznega pasu, trčil v drugo tovorno priklopno vozilo, ki je moralo nujno ustaviti na odstavnem pasu. Trčenje je bilo tako silovito, da so deli vozil zleteli po vozišču ter prileteli še v eno tovorno in eno osebno vozilo, ki sta vozili v isti smeri. Povzročitelj prometne nesreče se je v trčenju lažje poškodoval. Izrečena mu je bila globa.«

Hude posledice nesreče. FOTO: PPP Maribor
Hude posledice nesreče. FOTO: PPP Maribor
Odpadli deli vozil so prileteli tudi na drugosmerno vozišče avtoceste, za smer iz Maribora proti Ljubljani. Zaradi predmetov na vozišču je začel voznik osebnega avtomobila, ki je vozil proti Ljubljani, zavirati, zaradi prekratke varnostne razdalje pa je vanj trčil za njim vozeči voznik osebnega avtomobila. Tega je po trčenju obrnilo in je trčil še v tretji osebni avtomobil.

V tej prometni nesreči sta se voznik in voznica prvega in tretjega osebnega avtomobila lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Zaradi obeh prometni nesreč je bila avtocesta proti Ljubljani zaprta do 19. ure, proti Mariboru pa so jo odprli šele danes ob 2.19.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije