NESREČA

Ranili so se trije mladi

Avto je trčil v zid, dvignilo ga je in pristal je na dvorišču. Včeraj na primorki umrl voznik tovornjaka.
Fotografija: Počilo je tudi na dolenjski avtocesti. FOTO: Pgd StiČna
Odpri galerijo
Počilo je tudi na dolenjski avtocesti. FOTO: Pgd StiČna

MISLINJA – Včeraj, le nekaj minut čez polnoč, se je v naselju Straže, ki spada v mislinjsko občino, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije mladi.

Voznik, star 22 let, ki je vozil od Slovenj Gradca proti Mislinji, je v blagem levem ovinku, kot so sporočili s celjske policijske uprave, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad avtomobilom, zapeljal je s ceste in trčil v betonsko ograjo stanovanjske hiše. Trk je bil tako silovit, da je avto dvignilo v zrak in pristal je na dvorišču stanovanjske hiše, obrnjen na bok.

Na intervencijo so nemudoma odhiteli člani Prostovoljnega gasilskega društva Slovenj Gradec, ki so morali enega od fantov iz zmečkane pločevine rešiti s tehničnim posegom, na avtomobilu so nato odklopili akumulator, ga postavili nazaj na kolesa ter pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi ranjencev in njihovem prenosu do reševalnega vozila. Devetnajstletni sopotnik se je v nesreči hudo ranil, voznik in 22-letni sopotnika pa laže.

Nesreča pri Mislinji se je nekaj minut čez polnoč.
Nesreča pri Mislinji se je nekaj minut čez polnoč.

Nihče se k sreči ni ranil v nezgodi na dolenjski avtocesti, kjer sta trčili tovorno in kombinirano vozilo. Slednje je prevažalo več posod fasadne barve, ki so se ob trku razbile, razmetalo jih je po kombiju in začele so iztekati tudi na cesto. Gasilci, poleg prostovoljcev iz Stične in Grosuplja so na intervencijo odšli tudi ljubljanski poklicni gasilci, so na kombiju odklopili akumulator, s ceste očistili barve in pomagali pri vleki poškodovanega vozila.
Tragično pa se je končala včerajšnja nesreča na primorski avtocesti. Okrog 8.40 je voznik tovornjaka, poljski državljan, med Divačo in Sežano izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal desno v jarek, kjer se je tovornjak prevrnil. Ko so na kraj nesreče prihiteli reševalci, je zdravnik lahko le še potrdil 39-letnikovo smrt.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije