OGNJENI ZUBLJI

Primorsko zajel obsežen požar, z ognjem se bori 150 gasilcev (FOTO)

Zaradi gašenja ostaja zaprta cesta Kastelec–Črni Kal pri Petrinjah.
Fotografija: Pri gašenju sodeluje 27 gasilskih okoliških brigad in društev, na pomoč so prišli tudi prostovoljni gasilci iz Notranjske. FOTO: Aleš Bržan
Odpri galerijo
Pri gašenju sodeluje 27 gasilskih okoliških brigad in društev, na pomoč so prišli tudi prostovoljni gasilci iz Notranjske. FOTO: Aleš Bržan

Več kot 150 gasilcev se bori z obsežnim požarom, ki je zajel gozd ob vasi Petrinje nad Kraškim robom. Po prvih podatkih PU Koper pri gašenju sodeluje 27 gasilskih okoliških brigad in društev, na pomoč so prišli tudi prostovoljni gasilci iz Notranjske. Zaradi gašenja požara ostaja zaprta cesta Kastelec–Črni Kal pri Petrinjah.

Gasilcem koprske gasilske brigade tako pomagajo gasilci iz Sežane, prostovoljna gasilska društva iz koprske občine pa tudi prostovoljni gasilci iz Notranjske.

Namestnik poveljnika koprske gasilske brigade Jan Brodar je za Radio Slovenija povedal, da so ogenj na eni strani že pogasili, na drugi strani pa še delajo na tem. Po grobi oceni je ogenj zajel približno 35 hektarjev terena, je dejal in opozoril, da gašenje otežuje veter.

Gorijo večinoma grmičevje, trava in gozd. »Teren je dokaj nedostopen, ni prav dosti cest, po katerih bi se dalo priti zraven, zato je gašenje še toliko težje,« je pojasnil. Za zdaj po njegovih besedah ni pogojev, da bi jim na pomoč priskočil helikopter.

Zaradi gašenja požara še naprej ostaja zaprta cesta Kastelec–Črni Kal pri Petrinjah. Obvoz je med Kastelcem in Kozino po avtocesti v obe smeri mogoč tudi za vozila brez vinjete.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije