Prikolica, polna gnoja, trčila v hišo

Traktor, ki je vlekel prikolico, ne izpolnjuje predpisanih zahtev.
Fotografija: Prikolica je trčila v vhodna vrata (simbolična fotografija). FOTO: PGD Litija
Odpri galerijo
Prikolica je trčila v vhodna vrata (simbolična fotografija). FOTO: PGD Litija

V torek ob 20.49 je na Manžanu traktorist (49) vozil neregistriran traktor s prikolico, naloženo z gnojem, po nabrežini, prikolica pa se je odpela in odpeljala po nabrežini navzdol ter trčila v stanovanjsko hišo. Voznik nima vozniškega dovoljenja in uporablja vozilo, ki ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede delov za povezavo vlečnega in priklopnega vozila. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog, so sporočili iz koprske policijske uprave.

V cestnem prometu se v tem letnem času znatno poveča udeležba delovnih strojev, traktorjev in motokultivatorjev, kar pomeni za vse udeležence prometa, da morajo svoja predvidevanja, način in hitrost vožnje prilagoditi tem bistveno počasnejšim vozilom.

Ustavijo jih lahko tudi izven ceste

Policisti opažajo, da prav v tem obdobju lastniki traktorjev, motokultivatorjev in delovnih strojev teh ne pripravijo oziroma opremijo tako, da so primerni za udeležbo v cestnem prometu. Vsako leto zaradi tega na območju Slovenije obravnavajo več prometnih nesreč in dogodkov z najhujšo posledico.

Voznikom traktorjev, motokultivatorjev in delovnih strojev policisti zato svetujejo, da vozijo s primerno hitrostjo glede na cesto, zemljišče ali teren. Vozijo naj na takšnih površinah, kjer ne pride do zdrsa ali prevračanja, po voziščih naj vozijo in jih prečkajo na označenih delih. Hkrati poudarjajo, da nadzor policija lahko izvaja tudi zunaj cestnega prometa, torej v gozdu, na poljih ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije