POLICIJSKO SODELOVANJE

Prijeli so ga po seriji kaznivih dejanj: vlamljal, kradel in pobegnil

Moški (34) prihaja iz okolice Ljubljane.
Fotografija: Moškega so prijeli policisti. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Moškega so prijeli policisti. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

LJUBLJANA – Izolski policisti so v sodelovanju s policisti PU Ljubljana zaključili preiskavo serije več kaznivih dejanj s področja klasične kriminalitete. Osumljenec, 34-letnik iz Ljubljane, ki je tudi odvisnik prepovedanih drog, je bil prijet na območju Ljubljane, čaka pa ga kazenska ovadba za vlome v stanovanjske objekte, gostinske lokale in tatvine koles iz kleti stanovanjskih blokov ter kombiniranega vozila, s katerim je celo povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil. Vozniškega dovoljenja ne poseduje.

Trčil in pobegnil

Prometna nesreča se je zgodila 26. avgusta zunaj naselja Turjaki. Policisti PP Ribnica so našli na bok prevrnjen odtujen kombi, v katerem ni bilo voznika. V kombiju je bilo več koles, ki jih je voznik pred tem ukradel med vlomom v trgovino na območju PP Sežana. Policisti PP Ljubljana Bežigrad so isti dan, zaradi obravnavanja kaznivih dejanj na svojem območju, prijeli osumljenega 34-letnika, ki jim je med postopkom izročil prometno dovoljenje ukradenega kombija.

Kazniva dejanja je izvrševal med koncem meseca maja 2019, ko je bil iz zapora izpuščen na prostost, in koncem avgusta letos na območju Obale, Sežane, Nove Gorice in Ljubljane. Med preiskavo bilo ugotovljeno, da je osumljeni samo v Izoli storil vsaj 12 premoženjskih kaznivih dejanj, od tatvin do vlomov v poslovne in stanovanjske objekte, v katerih je ukradel prej kombi, devet koles, UPS-napajalnik za osebni računalnik, cca 3.000 evrov, kovček z orodjem in podobno. Policisti še vedno nadaljujejo zbiranje informacij.

Ljubljančanu so policisti odvzeli prostost, mu zasegli ukradene predmete in ga s kazensko ovadbo za več kaznivih dejanj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije