DRZNA TATVINA

Previdno s serviserji: lepo vas pozdravijo, nato pa okradejo

Objavljeno 24. september 2020 14.37 | Posodobljeno 24. september 2020 15.13 | Piše: N. Č.

Nekateri se predstavijo za izvajalce del, čeprav to niso. Zahtevajte, da se identificirajo.

FOTO: Oste Bakal, Slovenske novice
V sredo popoldne so PU Ljubljana obvestili, da se je okoli 12.30 v Trbovljah zgodila drzna tatvina.

Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški, ki se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, prišel do oškodovancev, ju zamotil s pogovorom in prepričal, da so skupaj odšli za hišo.

V tem času je v objekt vstopil drug storilec, objekt pregledal in iz njega odtujil orožje ter nakit. Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov škode.

Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.


Ste ga morda videli?


Moški, ki je kradel, je star okoli 40 let, visok okoli 160 centimetrov in ima črne kratke lase. Na kraj dogodka se je pripeljal z večjim osebnim vozilom temno sive barve.


Storilci so težko izsledljivi


Policisti se ob prijavah srečujejo s težavo, ker oškodovanci ponavadi šele čez nekaj ur ugotovijo, da so jih okradli. Prav tako niso pozorni na videz storilcev, prav tako pa v urah, ko niso vedeli, da so oškodovani, nehote uničijo morebitne sledi.

Občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko jo zapustijo, ključ pa vzamejo s seboj.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del itn., vedno zahtevajte na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog oziroma pokličite podjetje, v imenu katerega se predstavljajo. Ob tem bodite pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrska oznaka vozila). Če sumite, da gre za goljufa, je priporočljivo takšno osebo tudi odsloviti.

V primeru, da ste postali žrtev kaznivega dejanja, takoj obvestite policijo na 113 ali najbližjo policijsko postajo. Policijo lahko pokličete tudi na anonimni telefon 080 1200, če ste zaznali v svoji okolici sumljivo osebo ali vozilo.
Deli s prijatelji