POD VPLIVOM MAMIL

Prevažal ga je na strehi

Blejski policisti so ustavili mladca, ki je na strehi kombija prevažal mlajšega fanta. Bil je pod vplivom mamil, policisti so konec tedna obravnavali še tri pijane voznike.
Fotografija: Mladec je, preden je sedel za volan, zaužil kokain. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Mladec je, preden je sedel za volan, zaužil kokain. FOTO: Guliver/getty Images

KRANJ – Policisti imajo vsak dan opraviti s prekrškarji, bolj ali manj hudimi, tu in tam pa naletijo na prizor, ki jih pusti odprtih ust. Tako so možje v modrem, ki za varnost skrbijo na območju Bleda, minuli konec tedna obravnavali mladega sopotnika v kombiniranem vozilu, ki se je namesto na sedežu prevažal kar na strehi. Za volanom je sedel mladec, temu je test na prepovedane droge pokazal pozitiven rezultat na kokain. Obravnavajo ga zaradi kršitve pri prevozu oseb in vožnje pod vplivom drog. »Gre za zelo nerazumno in nesprejemljivo početje, ki bi lahko imelo že ob najmanjši napaki zelo hude posledice,« je dejal tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Bojan Kos ter dodal, da je edini prostor, kjer je potnikom v vozilu dovoljeno sedeti, sedež, vgrajen v vozilo.

Poleg mladca, ki je vozil pod vplivom mamil, so policisti obravnavali pijane voznike. Eden je preostale udeležence v prometu ogrožal na območju Sevnice. Policisti so 48-letnika ustavili v Logu in ugotovili, da je za volan sedel brez veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je v litru izdihanega zraka nameril 0,90 miligrama alkohola. Pijan je bil tudi voznik kros motorja, ki je divjal po Sevnici, o čemer so policiste obvestili občani. Možje postave so ga izsledili in mu, ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, odredili preizkus z alkotestom. Ta je 31-letniku v izdihanem zraku nameril 0,82 miligrama alkohola. Še več, 1,04 miligrama alkohola, pa so v izdihanem zraku vozniku namerili policisti ljubljanske policijske uprave. Moški je na cesti med Rakitno in Cerknico povzročil prometno nesrečo, saj je nenadoma zapeljal na nasprotno stran ceste in tam čelno trčil v kombi. Povzročitelj, star je bil 25 let, se je v nesreči lažje ranil, policisti pa so mu izdali plačilni nalog ter zoper njega na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas