NEVARNA VOŽNJA

Prestavil v vzvratno in večkrat trčil v policiste

V priporu osumljenec, ki je večkrat namenoma z veliko hitrostjo trčil v službeno vozilo policije.
Fotografija: Osumljenca (33) so v torek izsledili in mu odvzeli prostost. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Osumljenca (33) so v torek izsledili in mu odvzeli prostost. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

Policisti so konec novembra na avtocestnem postajališču Starine opazili voznika osebnega avtomobila alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov.

Voznik znakov policistov ni upošteval, ampak je nadaljeval je nevarno vožnjo, ves čas pospeševal, zapeljal prek mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti.

V Dolenji vasi je zapeljal s ceste prek travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo.

Policisti so na kraju prijeli 20- in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. Mlajši je poskušal napasti policiste, zato so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto ugotovili, da je s kraja pobegnil voznik (33).

V torek so ga izsledili in mu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju odredil pripor.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas