BELI PRAH NA NACIONALKI

Vulgarno obračunal z novinarkama: Pras*** ...

Pošiljka z belim prahom prispela v prostore RTV Slovenija. Objavljamo celotno pismo.
Fotografija: Sumljiva ovojnica, ki je bila naslovljena na Eugenijo Carl in Mojco Šetic Pašek. FOTO: Eugenija Carl, Facebook
Odpri galerijo
Sumljiva ovojnica, ki je bila naslovljena na Eugenijo Carl in Mojco Šetic Pašek. FOTO: Eugenija Carl, Facebook

LJUBLJANA – Danes okoli 14.40 je v prostore Radiotelevizije Slovenija (RTVS) na Kolodvorski ulici prispela pošiljka z belim prahom, so za STA potrdili pri ljubljanski policijski upravi. Dve uslužbenki, ki sta bili v stiku z ovojnico, sta bili v karanteni, Kolodvorska pa je bila nekaj ur zaprta. Ko so potrdili, da ni šlo za nevarno snov, so policisti Kolodvorsko zapustili.

Policisti so kraj zavarovali, na kraju so posredovali gasilci, ki so izvedli ukrepe po protokolu.

Po do zdaj znanih podatkih naj bi pošiljka prispela v eno od pisarn, po poročanju portala MMC, naslovljena pa je bila na novinarki Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek. Ta je tudi odprla ovojnico, iz katere se je usul bel prah. Šetic Paškova je poudarila, da gre za nov pritisk na novinarsko delo. Po njenem mnenju je zadeva najverjetneje povezana s primerom tožbe proti Janezu Janši, še piše MMC. Sodeč po poštnem žigu, naj bi ovojnica prispela iz Trbovelj.


Posredovali so ljubljanski policisti, posebna sanitetna enota je zapečatila celotno nadstropje stavbe RTV. Zaprta je bila tudi celotna Kolodvorska ulica, gibanje na njej pa omejeno. 

Carlova je na facebooku objavila vsebino pisma, v katerem je pošiljatelj precej vulgarno napadel novinarki, ob objavi pa zapisala: »Nov mesec, nova čudna luna, nov paket blaznosti. Že dvakrat na moj naslov v Koper, danes psihopatija usmerila svoj politični srd v Ljubljano. Dragi kolegi, žal mi je, da boste karantenali do poznega.« 

SMC: Zlorabil naše ime


Pismo je bilo napisano na papir, ki ima ob vrhu oznako Stranke modernega centra. V SMC so se že ogradili od dogodka in na twitterju ostro obsodili napade na novinarsko delo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije