NAPADEL TUDI POLICISTA

Prepir, streli in jok otroka

V Celju 67-letnik s pištolo grozil sosedoma in delavcem
Fotografija: Slika je simbolična.
Odpri galerijo
Slika je simbolična.

LJUBLJANA – V 24 urah so policisti obravnavali 3 kazniva dejanja nasilja v družini ter zaradi zaščite žrtev 8 nasilnežem na območju PU Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 21 intervencij na javnem kraju, 4 pa v zasebnih prostorih. V Novem mestu so dali na hladno enega razgrajača.

Novomeške policiste so nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč občani, saj so v Ulici Slavka Gruma slišali streljanje, prepir med moškim in žensko in jok otroka. Policisti so takoj odšli tja in na parkirišču v osebnem avtu izsledili moškega, ki naj bi streljal. Med postopkom je 25-letnik napadel policiste in dva lažje ranil. Zoper nasilneža so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zanj so odredili strokovni pregled in mu zasegli plašilno pištolo, imitacijo orožja. Zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, so ga ovadili, zaradi kršitev javnega reda in miru pa izdali plačilni nalog.

Nekaj po 14. uri je 67-letnik na dvorišču enega od stanovanjskih blokov v Celju s pištolo zagrozil sosedoma in delavcem, ki so ob stanovanjskem bloku postavljali gradbeni oder. Policisti so nasilneža obvladali, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi nasilništva so ga kazensko ovadili. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije