LJUBLJANA

Pred bloki čaka na otroke, enega je prijel za roko in ga hotel zvleči v kombi

PU Ljubljana sporoča, da so seznanjeni z obvestili in zapisi na družbenih omrežij ter da potekata intenzivno zbiranje obvestil in preverjanje vseh okoliščin dogodkov, ki izhajajo iz zapisov.
Fotografija: FOTO: Stefanstudio, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Stefanstudio, Getty Images, Istockphoto

»Mojo hčerko je prejšnji teden, ko je šla iz šole ogovoril gospod, med 50 in 60 leti. To se je zgodilo pod košarkaškim igriščem nad našim naseljem. Spraševal jo je če se vrača iz šole domov in če gre malo z njim. Zelo se ga je ustrašila in začela teči k našemu bloku. To se je prejšni mesec zgodilo tudi njenemu sošolcu, ki ga je opisal enako, kot ona, le da je njega prijel za roko in ga hotel zvleči v kombi (kombi je bel in ima narisana 2 kroga in nek napis) pri rdečih blokih. Fant je ves objokan prišel v šolo in povedal učiteljici kaj se je zgodilo in ona je obvestila ravnateljico, ki je dogodek prijavila,« se začne sporočilo, ki te dni kroži po družabnih omrežjih, delijo ga predvsem zaskrbljene mamice, vse pa naj bi se dogajalo na relaciji Vič, Vrhovci in Brdo.

Ob tem v zapisu zasledimo, da naj bi gospoda že večkrat videli tudi v lokalu pod blokom, kjer naj bi se večkrat obregnil ob otroke, ki so šli mimo. »Danes ga je ponovno videla s prijateljico, kar pomeni, da verjetno živi kje blizu oz. je velikokrat na temu koncu. Takoj, ko sta ga zagledali sta se odmaknili. Gospod ima plešo in ob straneh glave nekaj sivih las. Je močnejše postave, ima velik nos, rjave polti, ima globok glas, nosi črn nahrbtnik, včasih je viden na kolesu, včasih tudi s psom - rjav pudelj

Policija seznanjena z dogajanjem

Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana ob tem odgovarja, da so seznanjeni z obvestili in zapisi na družbenih omrežij ter da potekata intenzivno zbiranje obvestil in preverjanje vseh okoliščin dogodkov, ki izhajajo iz zapisov. Policija pri tem sodeluje s šolo in z drugimi pristojnimi organi ter drugimi vpletenimi osebami in izvaja druge aktivnosti, da se v celoti preveri vse okoliščine. »Na splošno svetujemo, da o vseh primerih pojava sumljivih oseb ali njihovem sumljivem obnašanju občani takoj obvestijo policijo na 113, najbližjo enoto policije ali podajo anonimno obvestilo na 080 1200. Pomembno je tudi, da ne razširjamo nepreverjenih informacij na družbenih omrežjih. To lahko povzroča strah, paniko in nezaupanje, preden policisti preverimo dejansko stanje,« dodaja in poudarja, da policisti namenjajo veliko časa osveščanju otrok o pravilnem vedenju in odzivih v morebitnih nevarnih situacijah.

Ob tem pojasnjuje, da so letos na območju omenjene policijske uprave obravnavali nekaj primerov kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost mladoletnih otrok, vendar noben od obravnavanih primerov ni bil izvršen na način, da bi do tega prišlo pri ogovarjanju ali na javnih krajih, vabljenju v vozila ali podobno: »Policija glede na vsak primer oceni in izvede ukrepe za zaščito žrtev, ki jih lahko v okviru svojih pristojnosti, pri čemer sodelujemo tudi z drugimi državnimi institucijami, nevladnimi organizacijami itd. Hkrati storimo vse, da se dejanja preiščejo v celoti in odkrijejo ter ustrezno procesuirajo storilci tovrstnih kaznivih dejanj.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas