DRZNE TATVINE

Pozor, žrtev zvabijo iz stanovanja in jo nato okradejo

V večini primerov odtujijo denar in nakit.
Fotografija: Zlikovci si izmišljujejo nove načine, kako oškodovati lastnike stanovanj. FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Zlikovci si izmišljujejo nove načine, kako oškodovati lastnike stanovanj. FOTO: Igor Mali

LJUBLJANA – V enem dnevu so policisti v Ljubljani obravnavali dve tatvini z enakim načinom izvedbe. Tat pod pretvezo, da je serviser, uslužbenec elektro službe ipd., zamoti oškodovanca, ga zvabi iz hiše, nato pa drugi storilci vstopijo v hišo. 

Take drzne tatvine iz stanovanjskih hiš so postale že kar stalnica, opažajo pri ljubljanski policijski upravi. Včeraj so storilci okradli hiši v Jevnici in Loki pri Mengšu. V enem primeru niso ničesar odtujili, v drugem pa so odnesli denar.

Pri belem dnevu

»Storilci žrtev zamotijo s pogovorom, da so bodisi serviserji, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da opravljali sanacijo odtokov itd., in jih zvabijo iz hiše ali stran od nje, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci, ki v času pogovora vstopijo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo, tisti, ki pa je zamotil žrtev, se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije