Požari povzročajo preglavice (FOTO)

Gasilci imajo veliko dela na severovzhodu države. 
Fotografija: Na Goričkem pogosto gorijo gozdovi. FOTO: PGD Dolnji Slaveči
Odpri galerijo
Na Goričkem pogosto gorijo gozdovi. FOTO: PGD Dolnji Slaveči

Danes zgodaj popoldne je v Prekmurju dvakrat gorelo. Najprej so gasilske sirene zatulile v Vanči vasi, občini Tišina, kjer je zagorela drvarnica. Manjši požar so pogasili gasilci PGD Vanča vas, PGD Rankovci in PGD Tišina, pri gašenju pa se je en občan nadihal dima in je potreboval zdravniško pomoč.

Kmalu zatem pa so morali na intervencijo gasilci PGD Pušča in PGD Murska Sobota, ki so pogasili tri goreče zapuščene osebne avtomobile v naselju Pušča. 

Na skrajnem severovzhodu države je v naselju Stanovno, občina Ormož, zagorela zaraščena škarpa ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Ivanjkovci in PGD Hardek so zavarovali kraj dogodka in pogasili ogenj. O dogodku so bile obveščene tudi pristojne službe.

Težave s požari v naravi so imeli v torek popoldne tudi v gozdu zunaj naselja Radovci, v občini Grad. Gasilci PGD Radovci, PGD Grad, PGD Dolnji Slaveči, PGD Bodonci in PGD Kovačevci so ogenj pogasili. Gorela sta okoli dva hektarja mešanega gozda in podrasti, vzrok požara pa poskušajo ugotoviti policisti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije