PREDRZNO

Poslovodstvo zlorabljalo svoj položaj, škode za dva milijona evrov

Policisti so podali več ovadb.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: S. N.

CELJE – Kriminalisti celjske policijske uprave so po dlje časa trajajoči in obsežni kriminalistični preiskavi uspešno preiskali več sumov nepravilnosti pri poslovanju dveh gospodarskih družb s širšega območja Celja, so sporočili iz PU Celje.

Med preiskavo so ugotovili, da je nekdanje poslovodstvo dveh gospodarskih družb s širšega območja Celja v letih 2014 in 2015 zlorabljalo svoj položaj tako, da je v škodo družb, ki jih je zastopalo in vodilo, sklepalo škodljive pogodbe, dajalo poroštva in brez kakršne koli pravne ali dejanske osnove za plačilo, s ponarejanjem listin in brez ustreznih protidajatev, delegiralo posamezna nakazila s transakcijskih računov teh gospodarskih družb na transakcijske račune lastniško povezanih družb. Z opisanimi ravnanji so osumljeni v letih 2014 in 2015 oškodovali gospodarski družbi za več kot dva milijona evrov.

Celjski kriminalisti so na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za tri fizične in pravne osebe, zaradi utemeljenega suma storitve šestih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer:

– dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu kazenskega zakonika,
– dveh kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 235. členu kazenskega zakonika,
– kaznivega dejanja neupravičene uporabe tuje oznake ali modela po 233. členu kazenskega zakonika ter
– kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja po 209. členu kazenskega zakonika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije